AFGELAST! 
Deze middag gaat helaas niet door.

 

De gemeente Rotterdam organiseert een aantal inspiratiebijeenkomsten met als titel Atelier21. Na een succesvol atelier voor het vo en mbo in juni, volgt nu Atelier21 voor het basisonderwijs.

Wat kan je op school doen met 21e eeuwse vaardigheden?

Je hoeft niet er de stad niet voor uit. In Rotterdam is bijna iedere school er op enige manier mee bezig. Sommigen nog voorzichtig zoekend; anderen zijn er al veel verder mee. Werken aan persoonlijk leiderschap, ondernemingszin en digitale wijsheid. Wat wil je leerlingen in het leven meegeven, naast dan kennis? Maar ook: hoe kan je kennis overdragen anders dan door frontaal lesgeven en hoe laat je daarbij leerlingen werken aan vaardigheden? Hoe kan je de buitenwereld daarvoor inzetten? Hoe krijg je leraren mee? Hoe kan je hen ruimte bieden om hun vakmanschap verder te ontwikkelen? Op deze vragen wordt antwoord gegeven.

Lezing

Tijdens de bijeenkomst wordt de lezing 'Next Economy & Next Education' gegeven. Deze gaat over de uitdagingen van de komende decennia: over de vijf grote transities die ons te wachten staan en wat deze betekenen voor de arbeidsmarkt en onderwijs. De banen die verdwijnen en de jongeren die nu op school zitten waarschijnlijk veel verschillende banen en rollen hebben. Over banen die deels nog niet bestaan. Vaardigheden die dit van ons vraagt zijn snel kunnen aanpassen aan veranderingen, goed kunnen samenwerken, belangstelling hebben in wat techniek en ICT je kan brengen en ondernemingszin. Veel meer een 'why not' cultuur dan nu. Het definitieve programma volgt in aanloop naar 25 oktober op deze website.

Pitches

Rotterdamse basisscholen vertellen in pitches over hun aanpak. Hoe zij anders lesgeven, hun onderwijs vernieuwen en ruimte geven aan leerlingen. Vind je het leuk om collega’s te inspireren of te vertellen hoe jullie werken aan het onderwijs van nu? Stuur een e-mail met een korte beschrijving en je contactgegevens naar Rikkert den Hollander.

Speeddates en discussie

Tijdens deze bijeenkomst is er ook ruimte voor discussie en ontmoeting. Op deze manier ga je aan het einde van de dag geïnspireerd naar huis met praktische ideeën voor je eigen school.

Datum: 25 oktober 2017
Aanvang: 13.00 uur
Eind: 17.00 uur
Locati: De Rotterdam (Wilhelminapier)

AFGELAST! 
Deze middag gaat helaas niet door.