In Rotterdam hebben de gemeente en het scholenveld in het onderwijsprogramma ‘Leren Loont!’ afgesproken dat alle scholen voor Voortgezet Onderwijs maatschappelijke stage aanbieden. Tijdens schooltijd maken de leerlingen kennis met vrijwilligerswerk. Ze leren hun omgeving kennen en leveren onbetaald een bijdrage aan de maatschappij. Op deze manier leren ze verantwoording te nemen voor de ander en leren ze zichzelf ook beter kennen. 

Bijeenkomst
De gemeente Rotterdam en het scholenveld organiseren samen een bijeenkomst waar onderwijsprofessionals en vrijwilligersorganisaties die betrokken zijn bij maatschappelijke stage, elkaar kunnen ontmoeten en inspiratie kunnen opdoen. Na een korte toelichting van de heer R. Toes, bestuurder van het Wartburg College en ambassadeur van de maatschappelijke stage in Rotterdam, zal Patrick Anthonissen het scholenprogramma presenteren van Young Impact, een programma dat erop gericht is jongeren in hun kracht te zetten. Vrijwilligerswerk Rotterdam, vertegenwoordiging van het Programma Voor Mekaar, dat tot doel heeft de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en een aantal scholen met ruime ervaring op het gebied van maatschappelijke stage, zullen vervolgens een beeld van de mogelijkheden geven.

Info
De bijeenkomst is bedoeld voor coördinatoren en stagebegeleiders die op zoek zijn naar ideeën of ondersteuning voor de invulling van maatschappelijke stage/burgerschap op school.

Bijeenkomst Maatschappelijke stage

Datum en Tijd: dinsdag 20 juni, 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Het Timmerhuis (Kantine, 1e etage | Halvemaanpassage 90, Rotterdam)

Aanmelden
Deelnemen is kosteloos. Aanmelden kan door te mailen naar Gerdi Lambers.