Woensdagmiddag 21 maart vindt de jaarlijkse Conferentie Digitale Geletterdheid plaats. Een interessante middag met lezingen en een keuze uit diverse informatieve presentaties en verrassende workshops waarin we je informeren over de ontwikkelingen van digitale geletterdheid, als onderdeel van 21e -eeuwse vaardigheden.

Er zijn deze middag twee plenaire lezingen voor iedereen. Daarnaast is er mogelijkheid tot het volgen van diverse informatieve presentaties en verrassende workshops.

De gastsprekers deze middag zijn Pedro de Bruyckere en Felienne Hermans. Pedro is deskundige op het gebied van jongeren en onderwijs. Felienne is universitair docent aan de Technische Universiteit Delft, waar ze onderzoek doet naar programmeren voor iedereen, van spreadsheetgebruikers tot jonge kinderen. Ze geeft wekelijks les in programmeren op een school in Rotterdam.

Workshops

  • Robot naast de leraar (Hogeschool Rotterdam/Pabo)
  • Programmeren met Scratch (Felienne Hermans)
  • Computational Thinking in de klas (Bibliotheek Rotterdam)
  • Leren door te doen- (Diana Molenschot)
  • Digitale geletterdheid op de tablet: werken met creatieve apps  (Rian Visser)
  • "The Battle: Bieb versus Google” (Bibliotheek Rotterdam)

Er is een kinderboekwinkel aanwezig met boeken over thema’s als programmeren, wetenschap en techniek. Bovendien wordt het een mooie middag om collega’s te ontmoeten en te spreken.

Aanmelden

De conferentie is gratis voor medewerkers van Rotterdamse scholen die meedoen met de Bibliotheek op school. Voor overige deelnemers €40,- excl. btw.
Aanmelden kan via educatie@bibliotheek.rotterdam.nl.
De conferentie vindt plaats in het Bibliotheektheater.

Meer informatie

Bel voor meer naar 010 2816240 of mail naar

.