Werk je met leerlingen van groep 5 tot en met 8 in het reguliere basisonderwijs? Kom naar de Inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek, een middag vol ideeën en inspiratie voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers.

Kinderboekenschrijver en kindercabaretier Thijs Goverde opent de middag
Thijs Goverde schreef onder meer de boekenseries Donderkat en Meesterdief. Daarnaast reist hij met een grappenvoorstelling, speciaal voor kinderen, langs de theaters. Hij vertelt over de grappige en ontroerende dingen die hij meemaakte op basisscholen en over de capriolen die hij uithaalt om kinderen voor boeken te interesseren. Maar ook over zijn persoonlijke ervaring als vader van een dyslect. En hij geeft dat éne argument voor het lezen van boeken, waarmee hij kinderen altijd weer aan het denken zet.

Daarna twee workshops

  1. Griezelen zonder spook of weerwolf, kan dat? - Thijs Goverde
    Bij griezelen denk je vaak meteen aan de traditionele ‘Halloween’-onderwerpen: vampiers, heksen, ruiters zonder hoofd... Maar niet iedereen houdt van dat soort onderwerpen. Kinderboekenschrijver, en zelfverklaard Halloween-hater, Thijs Goverde gaat op zoek naar alternatieven. Uit zijn eigen boeken geeft hij voorbeelden van griezelige verhalen waar geen toverspreuk of fantasiemonster aan te pas komt, en hij gaat met het publiek in gesprek over de voor- en nadelen van deze ‘andere’ benadering.
  2. Bekroonde boeken en boeken rond het thema van de Kinderboekenweek – Daniel Albering
    Daniel Albering, eigenaar van kinderboekwinkel 'De Kleine Kapitein', laat tijdens deze presentatie de verschillende door de Griffeljury bekroonde boeken de revue passeren.

Toegang: gratis voor leerkrachten die werkzaam zijn op een school die deelneemt aan de Bibliotheek op school Rotterdam, max. drie personen per school. Overige deelnemers betalen € 40,- per persoon, exclusief btw.

Locatie: Bibliotheektheater Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam.

Aanmelden op de website van de bibliotheek Rotterdam

  • 30 augustus 2017
  • PO