Op woensdag 30 augustus vindt in de Centrale Bibliotheek de Inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek plaats, een middag vol ideeën en inspiratie voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers die werken met leerlingen van groep 5 t/m 8 uit het reguliere basisonderwijs.

Opening

De middag wordt geopend door kinderboekenschrijver en kindercabaretier Thijs Goverde. Hij schreef onder meer de boekenseries Donderkat en Meesterdief. Daarnaast reist hij met een grappenvoorstelling, speciaal voor kinderen, langs de theaters. Hij vertelt over de grappige en ontroerende dingen die hij meemaakte op basisscholen en over de capriolen die hij uithaalt om kinderen voor boeken te interesseren. Maar ook over zijn persoonlijke ervaring als vader van een dyslect. En hij geeft dat éne argument voor het lezen van boeken, waarmee hij kinderen altijd weer aan het denken zet.

Workshops

Na het algemene deel zijn twee workshops te volgen:

  • Griezelen zonder spook of weerwolf, kan dat? - Thijs Goverde
  • Bekroonde boeken en boeken rond het thema van de Kinderboekenweek – Daniel Albering

Toegang en aanmelden

De inspiratiemiddag is gratis voor leerkrachten die werkzaam zijn op een school die deelneemt aan de Bibliotheek op school Rotterdam (max. drie personen per school). Overige deelnemers betalen € 40,- per persoon, exclusief btw.
Inschrijven kan tot 23 augustus 2017. Klik hier voor het inschrijfformulier

Locatie

Bibliotheektheater Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam.

Meer info

Kijk voor meer informatie op deze pagina. Of neem contact op via: educatie@bibliotheek.rotterdam.nl of 010 2816 312.