Op woensdag 22 maart a.s. wordt een mini-conferentie gehouden over het belang van  onderwijs over de Holocaust in het kader van Burgerschapsvorming. Het belang van het thema wordt onderstreept door de aanwezigheid van de ( demissionair) staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker en Burgemeester Aboutaleb.

Burgerschap
Onderwijs over uitsluiting en discriminatie is bijzonder urgent. Kinderen groeien op in een tijd waarin het van groot belang is hen bewust te maken van de effecten van vooroordelen  en exclusief denken. Burgerschap is niet voorbehouden voor bepaalde groepen, maar is een recht en een plicht voor iedereen. Daarom is in de gemeenteraad van Rotterdam vorig jaar een motie aangenomen waarin alle scholen in de stad nadrukkelijk worden opgeroepen om aandacht te schenken aan de Holocaust. 

Tijd en locatie
De conferentie vindt plaats van 14.30 - 17.00 uur in het Stadsarchief Rotterdam (Hofdijk 651, 3032 CG Rotterdam) .

Aanmelden
De conferentie is bedoeld voor docenten en directies van de scholen voor PO en VO in Rotterdam. Aanmelden kan via deze link.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de werkgroep Onderwijs, onderdeel van Stichting Loods 24 en Joods Kindermonument, in samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam.   • 22 maart 2017
  • PO VO