Een dilemma op veel scholen met nieuwkomers: eigen taal of niet?
Vaak wordt gestimuleerd dat nieuwkomers zoveel mogelijk Nederlands met de rest van de leerlingen en elkaar spreken. Het spreken in de eigen taal is op verschillende scholen zelfs verboden. Maar onderzoek wijst uit dat de moedertaal gebruiken de leerontwikkeling van kinderen juist ondersteunt. Hoe ga je hier op school mee om?

Op woensdag 11 oktober vindt in Rotterdam de eerste Netwerkbijeenkomst Nieuwkomers van dit schooljaar plaats voor de regio Zuid-Holland/Zeeland.

Voor wie?

De netwerkbijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die werkt met nieuwkomers en behoefte heeft aan nieuwe inzichten en het uitwisselen van ervaringen met collega’s.

Programma

Tijdens de bijeenkomst staan verschillende onderwerpen met betrekking tot het onderwijs aan nieuwkomers centraal. Naast het taaldilemma, komt ook het werken met leerlijnen aan de orde. Hoe gebruik je ze op school? En wat leveren ze op voor de leerlingen? Er wordt actuele informatie gedeeld en je gaat meteen actief aan de slag met de besproken thema’s.  

Tijd en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 oktober van 14.00 – 17.00 uur, in Open Hof (Hesseplaats 441) in Rotterdam.

Inschrijven

Deelname aan de netwerkbijeenkomst is gratis. Inschrijven kan via deze pagina.

Meer info

De Netwerkbijeenkomsten Nieuwkomers in deze regio worden georganiseerd door het LOWAN (Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers) en de CED-Groep (onderwijsadviesdienst).
Lees meer.