Op woensdagavond 1 november leest burgemeester Aboutaleb in het Stadshuis het Rotterdamse Stadsdictee voor. 41 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs nemen deel aan het dictee. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Het dictee is dit jaar geschreven door kinderboekenschrijver Mirjam Mous, bekend van het verfilmde boek Boy 7. Binnen de deelnemers is onderscheid gemaakt tussen de categorieën vmbo tl/mavo, havo en vwo. Een vakkundige jury, bestaande uit Mirjam Mous, Raphael Dingjan (Beste leraar van het jaarin de categorie voortgezet onderwijs) en rapper Dichter, houdt toezicht en geeft na het maken en het nakijken een terugkoppeling van de meest opvallende zaken en de meest gemaakte fouten per niveau. Per categorie wordt één kandidaat tot winnaar verkozen van het Stadsdictee 2017.

Leerzaam en leuk

Met het Stadsdictee zijn leerlingen op een leuke een leerzame manier met taal bezig. De leerlingen die mogen meedoen aan de finale in het Stadhuis zijn via voorrondes op scholen geselecteerd. Het Stadsdictee wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam.

Volg het stadsdictee live!

Het Stadsdictee vindt plaats op woensdag 1 november van 17.15 uur (het dictee start om 18.00 uur) tot 20.30 uur in het Stadhuis. Om 20.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt. Het Stadsdictee is tussen 18.15 en 19.00 uur via een livestream te volgen via de website www.rotterdam.raadsinformatie.nl