De gemeente Rotterdam vraagt leerkrachten van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs om in de week van 20 tot en met 24 november aandacht te besteden aan het onderwerp kindermishandeling. Het Rotterdamse thema in de Week tegen Kindermishandeling is weerbaarheid.

Dit jaar kunt u zich aanmelden voor diverse interactieve theatervoorstellingen, gastlessen en een quiz. De activiteiten kunt u vinden op www.rotterdam.nl/weektegenkindermishandeling. Wees op tijd, want er is een beperkt aantal voorstellingen mogelijk

Nomineer een initiatief voor de Rotterdamse Kinderrechten Awards!

Op 20 november 2017, Dag van de Rechten van het kind, reikt de gemeente voor het eerst de kinderrechten awards uit. Deze uitreiking is bedoeld om een organisatie en een individu, met hun initiatieven, in het zonnetje te zetten. Initiatieven die eraan bijdragen dat Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar gezonder en veiliger opgroeien. Ook u kunt initiatieven nomineren! Grote en kleine initiatieven; ieder verhaal telt. Denk aan een buurvrouw die een veilige plek biedt op het moment dat er sprake is van kindermishandeling. Of een organisatie die buitenspelletjes organiseert om kinderen de mogelijkheid te geven zich te onttrekken aan een onveilige thuissituatie. Wie wilt u nomineren?

Ga naar www.rotterdam.nl/weektegenkindermishandeling voor meer informatie.