Schrijf jij een recensie voor het ROM?

Rotterdam,
woensdag, december 5, 2018
 

Zin om een van deze boeken te lezen en een korte recensie te schrijven voor het ROM (ongeveer 150 woorden)? Stuur een mail naar rom@cedgroep.nl.
Het boek krijg je van ons cadeau!


Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker

Dit boek gaat namelijk niet over leuk doen maar over leuk zijn. Dit boek gaat niet over hoe je met pepernoten het alfabet legt, of hoe je met een YouTubefilmpje orde houdt in de bovenbouw van het vmbo. Dit boek gaat over het wezenlijkste onderdeel van menselijke relaties: elkaar leuk vinden om je samen te kunnen ontwikkelen. Dit boek gaat over het middel leuk, de moeilijke leuk. Het is de leuk die gaat over je attitude, je zijn. In dit boek helpt Ivo Mijland je die variant van leuk in 8 etappes onder de knie te krijgen. Als het je lukt om het wezenlijke contact met leerlingen onder de knie te krijgen, belooft de auteur dat het uiteindelijk makkelijker wordt om niet alleen de leukste, maar ook de beste leraar van de school te worden.

Niemand poept graag op school

Niemand poept graag op school. Het is één van de vele voor iedereen herkenbare onderwerpen uit deze selectie van hilarische, droevige, kwetsbare, brutale, vlijmscherpe en mooie columns van Frank Jongbloed. Frank schreef naast zijn werk als groepsleerkracht en schooldirecteur jarenlang als vaste columnist van Didactief. Wat je tussen de regels door vooral proeft? Dat ‘juf of meester worden’, zoals Jongbloed het noemt, ‘een prachtige invulling van het bestaan' is. Vlot en humoristisch geschreven.De vertelstijl doet denken aan 'De Luizenmoeder'.