Navigeren met het hart

5 februari 2018
 
Auteur: Coen Pots

In Navigeren met het hart vertellen mbo-leiders over zichzelf, schetsen hun beeld van het mbo anno 2017 en delen hun visie op het mbo van 2027. Het boek leest als een glossy met ruimte voor reflectie. Ron Kooren (Albeda College) deelt zijn vertrouwen in de maakbaarheid van de jeugd en pleit voor integratie van onderwijs en bedrijfsleven. Fred van Vliet van GLR verwacht dat de input van het bedrijfsleven toeneemt. Marc van der Meer (Universiteit Tilburg, CAOP) sluit af: 20 jaar na de WEB stabiliseren het mbo-scholen. Zij worden aangestuurd door sociaal bewogen leiders die hun steentje willen bijdragen en jongeren (nog meer) kansen willen bieden.

Dit boek is een prikkel voor de buitenwereld om het mbo beter te begrijpen. Wat mij vooral inspireerde: de student centraal stellen bij alle activiteiten en inzetten op proactief samenwerken met het regionale bedrijfsleven om met elkaar op zoek gaan naar de beste manier waarop (toekomstige) werknemers opgeleid kunnen worden.


Recensent

Kiki van Etten is projectleider Onderwijsontwikkeling bij ROC Mondriaan School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening.

Navigeren met het hart

Lees meer over dit boek.

Een reactie plaatsen