Agenda : PO-VO Conferentie

Rotterdam,
8 november 2017

Op woensdagmiddag 8 november vindt in basisschool Catamaran de jaarlijkse po-vo-conferentie van FOKOR plaats. Tijdens deze middag zijn er lezingen en interactieve workshops rondom de overgang van po naar vo.

Het precieze programma wordt nog bekend gemaakt.

Agenda : Conferentie Motiverend leesonderwijs

Utrecht,
4 oktober 2017

Leren lezen is van wezenlijk belang voor schoolsucces en in het dagelijks leven. Uit internationaal onderzoek weten we dat Nederlandse leerlingen bovengemiddeld presteren op leesvaardigheid, maar minder goed scoren op leesmotivatie.

Agenda : Opening Rotterdams onderwijsjaar

Rotterdam,
24 augustus 2017

Hef jij op 24 augustus samen met je Rotterdamse collega’s het glas op het onderwijs in Rotterdam?

Agenda : KCR Summerschool

Rotterdam,
15 augustus 2017

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseert elk jaar de KCR Summerschool. De Summerschool biedt alle medewerkers van culturele instellingen en uit het onderwijs een inspirerende aftrap van het nieuwe seizoen.

Agenda : Onderzoeksconferentie - ict en onderwijs

Amersfoort,
28 juni 2017

Ben je geïnteresseerd in wetenschappelijke inzichten in onderwijs en ict? Kom dan naar de Onderzoeksconferentie. Wetenschappers presenteren er hun recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ict.

Agenda : Openbare lessen

Rotterdam,
22 juni 2017

Op donderdag 22 juni vinden in de Science Tower Rotterdam twee openbare lessen plaats, van Ellen Klatter en Mariëlle Theunissen.

Agenda : Onderwijsparade

Rotterdam,
22 juni 2017

Speciaal voor het Rotterdamse onderwijs gaat de Parade één dag eerder open! Alle onderwijsprofessionals werkzaam op Rotterdamse scholen worden uitgenodigd om samen het onderwijs in Rotterdam te vieren.

Nieuws : De Toorop wint LMC scholen CUP

Rotterdam,
20 juni 2017

Voetballen in de Kuip: die kans pakten brugklassers van meer dan twintig deelnemende LMC-scholen maar al te graag. Zij streden tegen elkaar op dinsdag 13 juni om de begeerde wisselbeker.

Nieuws : Hildegardis Mavo wint verhalenwedstrijd

rotterdam,
20 juni 2017

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd ter bevordering van het leesplezier van vmbo-leerlingen. Dit jaar viel de prijs ten deel aan het team uit klas 2B van de Rotterdamse Hildegardis mavo. Een feestje waard!

Pagina's