100e Kinderzwerfboekstation geopend op de Da Costaschool

Rotterdam,
22 juni 2017
 

Het 100e Rotterdamse KinderzwerfboekStation is vandaag feestelijk geopend op de Da Costa School in Feijenoord. Melisa uit groep 3 verrichtte de officiële openingshandeling.

Schooldirecteur Pia Poot: 'Zoals in veel wijken is er bij ons geen bibliotheek meer in de buurt. Ik hoop dat door het  KinderzwerfboekStation op school kinderen weer meer gaan lezen. Door de boeken kan je op een leuke manier kennis maken met de grote wereld om je heen.'

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en stimuleert kinderen in Nederland om leuke boeken te lezen. Het initiatief  richt zich in het bijzonder op wijken waar kinderen thuis weinig tot geen boeken hebben. Lezen vergroot het taalkundig inzicht van kinderen, daarmee verbetert hun toekomstperspectief en wordt de kans dat ze in armoede terecht komen kleiner. Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. In Nederland zijn er 1700 Stations. Stations zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.

 

Een reactie plaatsen