Albeda-studenten werken met topchefs

Rotterdam,
15 oktober 2018
 

Zondag 14 oktober waren twintig studenten en vier collega`s vrijwillig aan het werk in het voetbalstadion van Excelsior. Stichting Vrienden van het Sophia organiseerde een bijzondere benefietavond 'Matching the Stars' ten gunste van het Sophia kinderziekenhuis.

Bekende culinaire helden uit omgeving Rotterdam, namelijk Fred Musterd, Marcel van Zomeren, Jos Grootscholten, Terry Priem, Mario Ridder en Friedjof Kempenaar, hebben een prachtig zesgangen menu verzorgd en onze studenten hielpen de topchefs bij de bereiding hiervan. De opbrengst van deze avond is bestemd voor Sophia TV.

Culinair festival

Marco Hanssen, docent/coördinator Horeca Hellevoetsluis, is door de organisatie van het evenement benaderd om samen met zijn studenten mee te werken aan dit culinaire festival. Twintig studenten van de opleidingen Kok en Gastheer/gastvrouw van de locaties Hellevoetsluis en Baljuwstraat hebben gehoor gegeven aan deze oproep, om op vrijwillige basis mee te werken.

Onvergetelijk

Sanne, 19 jaar, volgt de opleiding Gastheer/gastvrouw in Hellevoetsluis. 'Ik vind het onwijs leuk om deel uit te maken van dit mooie evenement. Mijn broer heeft ook in het Sofia kinderziekenhuis gelegen, dus ik twijfelde geen moment om mee te doen. Daarnaast is het heel bijzonder dat je met grote namen uit de horeca mag samenwerken. Deze werkervaring neem ik zeker mee op mijn CV. Een avond om niet snel te vergeten! De sfeer is geweldig en iedereen is blij en vrolijk!'

Albeda-studenten werken met topchefs tijdens ‘Matching the Stars’

In de keuken bij Fred

Marianne, 18 jaar, volgt de opleiding Kok in Hellevoetsluis. 'Het is heel leerzaam om met zo’n groot team voor 300 gasten het menu te maken. Ik heb vanmiddag bij restaurant Fred in de keuken geholpen bij het voorbereiden van de bavette (flank van rundvlees). We verzorgen zes gangen en deze gerechten zijn heel culinair. Echt bijzonder dat ik hieraan mee mag werken.'

Meerdere doelen

'Dit is een hele mooie werkervaring voor onze studenten,' zegt Jan Rijksen, hoofd bpv Albeda Horecacollege. 'Bij een groot evenement als dit komen andere vaardigheden aan bod dan bij het werken in een restaurant. Ga maar na; koken voor 300 gasten met een team van zes chefskoks en een leger aan koks en bediening in een geïmproviseerde keuken. Zowel Albeda-studenten, studenten van de horecavakschool en medewerkers van het Van Donge & de Roo stadion werken mee en kennen elkaar niet, communicatie en samenwerken is dan heel belangrijk. Meewerken aan deze dag raakt op meerdere vlakken het belang. Zoals onder andere de samenwerking met het bedrijfsleven om de aansluiting zo goed mogelijk te behouden en verbinding te maken met allerlei groepen in de samenleving. Daarnaast natuurlijk de ondersteuning van kwetsbare patiënten. Albeda vindt het belangrijk om in de aanloop naar de Goede doelen dag die Albeda jaarlijks organiseert, deel te nemen aan dit soort mooie evenementen.'

Een reactie plaatsen