Basisscholen en vve-locaties gezocht als Kinderzwerfboek Station

Rotterdam,
24 mei 2017
 

Kinderzwerfboek is op zoek naar basisscholen en vve-locaties die een KinderzwefboekStation willen openen. Vooral in de aandachtswijken van Rotterdam is het de bedoeling dat er meer Stations komen.

Wat is Kinderzwerfboek?
Een Kinderzwerfboek is een kinderboek met een speciale zwerfsticker, dat overal kan worden achtergelaten. Kinderen mogen het boek meenemen, thuis lezen en weer verder laten zwerven door in een Station terug te leggen. Zo'n station is niet meer dan een boekenkast, plank of krat met kinderzwerfboeken. Kinderen kunnen daar boeken halen en achterlaten. Op deze plek zijn ook de speciale zwerfstickers te krijgen om eigen kinderboeken uit zwerven te sturen.

Kinderzwerfboek is een landelijk initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en met name actief in de aandachtswijken. Doel is alle kinderen de mogelijkheid bieden om thuis leuke boeken te lezen.Er zijn inmiddels meer dan 1.600 KinderzwerfboekStations in Nederland, waarvan er bijna 100 in Rotterdam staan. De adressen zijn te vinden op de website.

Kinderzwerfboek zoekt vve locaties en scholen om station te openen

Start een Station
Aan het starten van een KinderzwerfboekStation zijn geen kosten verbonden. De school of vve-locatie hoeft alleen te zorgen voor een boekenkast, plank, krat of kist voor de Kinderzwerfboeken en een zogenaamde 'Stationschef' (beheerder van het KinderzwerfboekStation). Kinderzwerfboek voorziet het station van de eerste zwerfboeken.
Aanmelden kan via: kinderzwerfboek.nl/hoe-t-werkt/start-een-kinderzwerfboekstation/

Meer informatie
www.kinderzwerfboek.nl

 

Een reactie plaatsen