Boysday en Girlsday techniek

Rotterdam,
5 april 2017
 

Ruim 360 jongens en meiden uit het voortgezet onderwijs hebben zich aangemeld voor de Boysday en Girlsday Techniek, georganiseerd door Techniek College Rotterdam. Deze techniekdagen richten zich op jongens en meisjes in het tweede jaar van het voortgezet onderwijs. Het thema dit jaar is: Er is van alles te doen in de techniek.

Enthousiast voor bèta
De Girlsday Techniek wordt gecoördineerd door VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek). Het is een Europees initiatief om jonge meiden enthousiast te maken voor bèta, techniek en ict. Door de grote belangstelling voor de Girlsday organiseerden Albeda en Zadkine vorig jaar voor het eerst ook een Boysday, omdat jongens ook vaak niet weten wat de mogelijkheden zijn binnen techniek. 

Beeld van beroepenveld
De Boysday en Girlsday Techniek zijn bedoeld om jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar een breder beeld te geven van het beroepenveld en de richtingen die ze op kunnen als ze voor een opleiding in de techniek kiezen. Tijdens deze Techniekdagen volgen de deelnemers een leuk en leerzaam programma met vooral doe-activiteiten, zodat ze kunnen ervaren dat er hele leuke dingen te doen zijn in de techniekbranche. Zo doet gaan zich bezighouden met mobiliteit, laboratoriumtechniek en human technology.

Info
Vanwege de grote belangstelling wordt het programma zowel in de ochtend als in de middag aangeboden. De Boysday vindt plaats op vrijdag 7 april op de RDM Rotterdam en de Girlsday vindt plaats op donderdag 13 april op de Schiedamseweg in Schiedam.
Kijk hier voor meer informatie.

Een reactie plaatsen