College Tour met burgemeester Aboutaleb in de Theaterschool

Rotterdam,
26 februari 2018
 

Op vrijdag 23 februari jl. bracht burgemeester Aboutaleb een bezoek aan de vierde- en vijfdejaars leerlingen van De Theaterhavo/vwo van Hofplein Rotterdam. In de Theaterschool maakten de leerlingen in een College Tour setting kennis met de burgemeester.

Het bezoek was voor de school extra bijzonder aangezien het op initiatief van de burgemeester plaatsvond.

Persoonlijke vragen

Na een hartelijk welkom door de locatieleider van De Theaterhavo/vwo, Burt Aurik en hoofddocent van de kunstvakken, Jaco van der Moolen, was het woord onder andere aan de leerlingen zelf. Verschillende vragen over het persoonlijk leven en loopbaan van de burgemeester werden aan hem gesteld, maar ook vragen over de stad Rotterdam, het beleid en jongeren in de stad.

College Tour met burgemeester Aboutaleb in de Theaterschool

Kijkje in dagelijkse praktijk

Uiteraard was er ook ruimte voor enkele zang en spelperfomances van de leerlingen. Nienke de Deugd: ‘Het voelt toch wel als een eer om een klein theaterstuk te mogen laten zien aan de burgemeester. Zo geven we een kijkje in wat we dagelijks doen in de lessen.’

Belang van cultuur

Tijdens het bezoek nam burgemeester Aboutaleb ook kort de gelegenheid om te spreken over het belang van cultuur voor de stad: ‘Cultuur is de bezieling en verbeelding van de samenleving’, aldus de burgemeester. Een mooie omschrijving van de rol die de creatieve en ondernemende leerlingen van De Theaterhavo/vwo in de samenleving hebben.

Over de Theaterhavo/vwo

De Theaterhavo/vwo bestaat sinds 2005 en is dé school voor leerlingen met een passie voor theater, film of vormgeving. De school is een samenwerkingsverband tussen LMC Voortgezet Onderwijs en Hofplein Rotterdam.

foto: Fleur Beerthuis

Een reactie plaatsen