GEObattle op het Erasmiaans Gymnasium

Rotterdam,
13 november 2017
 

Het Erasmiaans Gymnasium organiseert op woensdag 15 november de GEObattle 2017. Tien teams van basisscholen uit Rotterdam strijden tegen elkaar tijdens de GEObattle.

Elk team bestaat uit vier leerlingen van groep 8. Het programma bestaat uit twee onderdelen.

Aardrijkskunde battles

Het eerste onderdeel bestaat uit vijf battles. Dit zijn aardrijkskundige vraagstukken waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal staan. Zo gaan leerlingen bijvoorbeeld aan de hand van beelden van Googlemaps streetview bepalen waar deze opnames zijn gemaakt of ze moeten aan de hand van foto’s raden welk land ze zien.

Ontwerpwedstrijd

Het andere onderdeel is een ontwerpwedstrijd. Aan de hand van de gegeven randvoorwaarden moeten de groepjes tot een oplossing komen van een bepaald vraagstuk. De battles worden begeleid door studenten van de Hogeschool Rotterdam en docenten en bovenbouwleerlingen van het Erasmiaans.

Enthousiasme

Twee jaar geleden werd de GEObattle voor het eerst georganiseerd op Het Twickel College Hengelo, zij zijn tevens de initiatiefnemer van de GEObattle. De GEObattle is door allerlei partijen enthousiast ontvangen en ook mede door hen mogelijk gemaakt. Dit zijn het KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap), Noordhoff Atlasproducties en de Aardrijkskunde Olympiade.

Inmiddels zijn er steeds meer scholen in Nederland die de GEObattle op hun school gaat organiseren. De scholen kunnen zich inschrijven via de website GEObattle.nl. Hier is ook te zien waar er dit jaar GEObattles georganiseerd worden. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een landelijk GEObattle.nl georganiseerd. Het winnende team van de GEObattle op het Erasmiaans zal ook deelnemen aan deze landelijke wedstrijd. Welke school wordt de Nederlandse kampioen Aardrijkskunde?

Een reactie plaatsen