Goed idee voor jouw school? Dien je aanvraag in bij Onderwijslab010

18 april 2017
 

Wil jij de kwaliteit van onderwijs op jouw school verbeteren door een inspirerende leervorm voor kinderen, bijdragen aan onderwijsinnovatie of kennisuitwisseling? Dien dan voor 1 juni jouw initiatief in bij Onderwijslab010. Onderwijslab010 helpt scholen ruimte te geven voor onderwijsvernieuwing door budget beschikbaar te stellen voor goede ideeën, hulp te bieden bij de uitvoering van een idee en begeleiding bij experimenten in en rond de school. Zo heeft een initiatief een optimaal effect en is deze voor andere scholen ook bruikbaar.

Maakotheek en TALKX
De Maakotheek is een voorbeeld van een initiatief en helpt scholen om wetenschap en techniek voor hun leerlingen leuk en uitdagend te maken. Spelenderwijs doen leerlingen onderzoek, waarbij er volop ruimte is om te experimenteren met techniek. TALKX – Sprekend Kind is een ander initiatief waarbij kinderen een podium krijgen om hun belevingswereld te delen. Kinderen leren hun persoonlijk verhaal te onderzoeken, te vertellen, op te schrijven en tot slot te presenteren. Scholen kunnen voor deze initiatieven spullen lenen en krijgen daar meteen begeleiding en lesmaterialen bij.

Indienen subsidieaanvraag
Voor de beoordeling van de aanvraag is het belangrijk dat ingediende ideeën aansluiten bij de Rotterdamse onderwijsvisie. Deze is vastgesteld in ‘Leren Loont!’.

Voor het maken van een afspraak om samen te kijken naar het gemaakte plan, kun je een mail sturen naar onderwijslab010@rotterdam.nl.

Kijk voor meer informatie, het indienen van een plan en het aanvragen van subsidie op de websites citylab010.nl en onderwijs010.nl/onderwijslab-010.

Een reactie plaatsen