Hildegardis Mavo wint verhalenwedstrijd

rotterdam,
20 juni 2017
 

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd ter bevordering van het leesplezier van vmbo-leerlingen. Dit jaar viel de prijs ten deel aan het team uit klas 2B van de Rotterdamse Hildegardis mavo. Een feestje waard!

Op woensdag 21 juni worden de jonge creatievelingen uit 2B dan ook op een feestelijke manier in het zonnetje gezet. Dat gebeurt in het bijzijn van alle Hildegardis mavo-leerlingen die hebben meegedaan aan de wedstrijd én hun ouders en docenten. Tussen 14:00 tot 15:00 uur is hun ‘hour of fame’, opgeluisterd door een surprise act.

In totaal namen maar liefst 879 leerlingen uit 50 klassen van het vmbo deel aan de wedstrijd. Van de drie genomineerde teams waren er twee afkomstig van de Hildegardis mavo. Uiteindelijk maakte de door de leerlingen zelf opgenomen videopitch het verschil: het spannende verhaal genaamd "060606" gaat er met de prijs vandoor: een eigen boekenkast voor elke individuele klasgenoot. Geen lege huls, want de organisatie gaat nog verder. De leerlingen hebben 10 boeken zelf kunnen uitkiezen. Dat zal zeker van pas komen tijdens schoolvakantie - en vast en zeker ook daarná.

 

Een reactie plaatsen