Jan Willem Meinsma nieuwe bestuurder van CVO Rotterdam

Rotterdam,
28 november 2017
 

Jan Willem Meinsma treedt per 1 januari 2018 toe tot de raad van bestuur van CVO Rotterdam. Hij was tot voor kort bestuurder bij de Hogeschool Windesheim te Zwolle, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de opbouw van de nevenvestiging in Almere.

Binnen de raad van bestuur van CVO volgt Jan Willem Meinsma Koen van der Drift op, die het afgelopen jaar als interim-bestuurder medeverantwoordelijk was voor het opzetten van de gezamenlijke service organisatie (Shared Service Organisatie, SSO). Henk Post is als voorzitter van de raad van bestuur erg blij met de komst van Jan Willem Meinsma: ‘Ik verheug me op de samenwerking met Jan Willem. Met zijn ervaring in verschillende sectoren kunnen we als CVO stappen zetten om nog meer kansen te bieden aan de leerlingen in onze regio.’

Innovatie en inclusie

Meinsma: ‘Na acht goede jaren bij Windesheim wilde ik mij weer inzetten voor een innovatieve en inclusieve samenleving. Dat ik dat nu in de dynamische grootstedelijke omgeving van Rotterdam mag doen voor CVO is voor mij een eer. Ik kijk uit naar de samenwerking met al mijn nieuwe collega’s.’

Over Meinsma

Voordat Jan Willem Meinsma bestuurder werd van de Hogeschool Windesheim heeft hij als directeur Financiën & Control gewerkt bij de Universiteit Utrecht, en eerder bij Bartiméus, TNO, KEMA en Philips. In zijn vrije tijd is hij al jaren betrokken bij het onderwijs als lid van de adviesraad van Handicap & Studie, als bestuurder in het voorgezet en primair onderwijs. Lange tijd is hij ook voorzitter geweest van de oudervereniging Balans (ADHD, dyslexie). In zijn woonplaats Hilversum is hij tevens voorzitter van de Raad van Kerken.

Over CVO Rotterdam

CVO, de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving, omvat zeven scholengroepen voor voortgezet onderwijs: Accent Praktijkonderwijs, Comenius College, CSG Calvijn, Farelcollege, Marnix Gymnasium, Melanchthon en PENTA college CSG. De scholengroepen hebben vestigingen op meer dan 40 verschillende locaties, van Bergschenhoek tot Hellevoetsluis. De scholen staan midden in de samenleving en bieden stimulerend onderwijs en een brede vorming aan ongeveer 21.000 jonge mensen. CVO is werkgever voor ruim 2.000 medewerkers.

Een reactie plaatsen