Kampioenschap Oliebollenbakken voor leerlingen Horeca Vakschool

Rotterdam,
12 december 2017
 

Richard Visser - de Rotterdamse kraamhouder die in 2013 voor de negende keer is verkozen tot de beste oliebollenbakker van Nederland - beoordeelt vakkundig de oliebollen van de leerlingen en jureert wie de winnaar van 2017 is! De eerste prijs is een fraaie messen-set en de kampioen mag een middagje bakken bij de beste oliebollenbakker.

Thema Oliebol

De leerlingen hebben de afgelopen weken ‘de oliebol’ als thema in hun lesprogramma gehad. Wat hebben ze ervan opgestoken en is dat te proeven in hun oliebollen? De leerlingen gebruiken tijdens de wedstrijd allemaal dezelfde basisproducten, gesponsord door: GbPlange (de mix), Vandemoortele (de olie), Beko (de verpakking) en Everbake (de oliebollenbakmachine).
Op dinsdag 19 december bezorgen alle onderbouwleerlingen een koker met oliebollen bij hun vroegere basisschool.

Een goede voorbereiding

De Horeca Vakschool Rotterdam is een vakschool voor Horeca, Bakkerij en Recreatie waar leerlingen worden opgeleid tot kok, gastheer/gastvrouw of (banket)bakker. Gelijktijdig met de vmbo-vakopleiding wordt het vmbo-diploma (bbl/kbl) behaald en is het mogelijk om in een vijfde jaar het mbo-2 vakdiploma te behalen. Met ongeveer 250 leerlingen is de vakschool een kleine school, waar leerlingen en docenten elkaar goed kennen. Onze school beschikt over een moderne bakkerij, een keuken en een echt restaurant ‘en Garde’. De derdejaars horecaleerlingen bereiden zelf de gerechten en serveren die uit aan de gasten in het restaurant ‘en Garde’. En dan verkoopt de Horeca Vakschool in haar hal ook nog heerlijke broodjes, koekjes en banket.

Een reactie plaatsen