Laatste container schoolmaterialen vanuit Rotterdam naar Suriname

Rotterdam,
10 oktober 2017
 

Het ScholenHulpProject Suriname verscheepte in de afgelopen 10 jaar een heleboel bruikbaar materiaal naar scholen in Suriname, zoals leerlingsets (tafels en stoelen), kasten, taalmethodes en heel veel leesboeken. Met ingang van 1 januari 2018 zal het project worden stopgezet.

Door het verzamelen en verschepen van materiaal naar Suriname droeg het project de afgelopen jaren bij aan het verbeteren van het kwaliteitsniveau van het Surinaamse Basisonderwijs, zodat kinderen ook daar het onderwijs kunnen krijgen wat ze verdienen. Het einddoel werd al in 2015 bereikt: alle basisscholen waren toen voorzien van passend schoolmeubilair. In dat jaar is er ook een delegatie van de Stichting (op eigen kosten) naar Suriname geweest om de scholen te bezoeken.

Laatste containers met schoolmaterialen naar Suriname

Budget over

Met het verschepen van tenminste 22.500 leerlingsetjes heeft SHPS heel veel kinderen blij gemaakt. In deze jaren gingen er in totaal 80 containers naar Suriname. Daarbij kreeg het project hulp van vrijwilligers. Om alles te kunnen verschepen is er in die jaren ook heel wat geld ingezameld. Aangezien het budget in 2015 nog niet op was, verscheepte het huidige bestuur in de afgelopen twee jaar nog eens 6 kleine containers met materialen.

Laatste container

Nu het totale budget is besteed, vindt het bestuur het tijd worden om op de lauweren te gaan rusten. De SHPS zal daarom per 2018 worden opgeheven. De allerlaatste (81e) container vertrekt eind december naar Paramaribo. Dat betekent dat scholen dus geen materiaal meer kunnen aanleveren.

Laatste containers met schoolmaterialen naar Suriname

 

Lees ook:

Een reactie plaatsen