Leerlingen OBS De Kleine Wereld voeren campagne

Rotterdam,
11 januari 2018
 

Vanaf februari staat op basisschool De Kleine Wereld de Nederlandse democratie centraal in het lesprogramma. De komende gemeenteraadsverkiezingen vormen de perfecte aanleiding om de kinderen te laten ervaren welke invloed het democratisch bestel op hun leven heeft. Zij gaan campagne voeren en brengen op 21 maart net als hun volwassen stadsgenoten hun stem uit. 

Op OBS De Kleine Wereld kunnen Rotterdammers op 21 maart stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de begane grond van het gebouw aan de Taborstraat wordt een verkiezingslokaal ingericht, waar ook gestemd kan worden voor het referendum en de gebiedscommissie. De school ziet deze gebeurtenis als dé kans om kinderen te leren wat burgerschap en democratie daadwerkelijk betekenen. Daarom gaan de leerlingen die dag óók naar de stembus.

Campagne

De oudere leerlingen richten politieke partijen op met schoolse onderwerpen op het programma. Net als in de grote wereld wordt het de kunst zo veel mogelijk kiezers te trekken. De kinderen zullen een heuse campagne voeren, waarbij ze vaardigheden als communiceren, debatteren, enquêteren en incasseren ontwikkelen. De rol van de media zal daar natuurlijk niet bij ontbreken. Het verloop van de échte verkiezingen in Rotterdam zullen de leerlingen nauwlettend volgen en analyseren.

Stemmen

Tijdens de verkiezingsdag op 21 maart brengen de leerlingen van De Kleine Wereld, net als hun volwassen stadsgenoten, hun stem uit. De fracties van De Kleine Wereld en hun kiezers zullen het thema half april op spectaculaire wijze afsluiten met een optreden in de Raadzaal op het Stadhuis van Rotterdam.

De echte wereld in het klein

Leren in de echte wereld is het uitgangspunt van OBS De Kleine Wereld, waarbij goed taal- en rekenonderwijs middelen zijn om die wereld te ontdekken en te begrijpen. Iedere tien weken staat een werelds onderwerp centraal in het lesaanbod van de school, waarbij ieder kind op eigen niveau uitgedaagd wordt.

Een reactie plaatsen