Leerlingen planten 124 bomen in Rotterdam op Boomfeestdag

Rotterdam,
14 maart 2018
 

Op de 61e Nationale Boomfeestdag hebben leerlingen van de Stephanusschool in Schiebroek een honingboom geplant. Kinderen van Rotterdamse basisscholen in de hele stad planten vandaag bomen in straten, op pleinen en in parken. Zo werd Rotterdam vandaag 124 bomen rijker.

Honingboom voor Schiebroek

De werkzaamheden aan het riool en de bestrating in Schiebroek-Zuid zijn klaar. Nu is de tijd aangebroken om groen aan te planten in de buurt. Vandaag hebben kinderen van de Stephanusschool in Schiebroek een honingboom (Sophora Japonica) geplant op de Loderstraat. Daar blijft het niet bij. De kinderen van groep 6, 7a en 7b planten vandaag in totaal negentwintig bomen. Zij dragen zo bij aan een groene, schone buitenruimte en een leefbare buurt. Binnenkort komen er nog zo’n 2.500 heesters bij.

Linda Molenaar, directeur openbare werken gemeente Rotterdam, plant een honingboom met Romaisa en Mustafa van de Stephanusschool in Schiebroek op Nationale Boomfeestdag

Rotterdam 124 bomen rijker

In heel Rotterdam zijn bomen geplant door kinderen. In totaal zijn 124 bomen in de grond gezet door leerlingen van de Stephanusschool in Schiebroek, de Dominicusschool in Noord, Basisschool Müllerpier in Delfshaven, Basisschool Het Spectrum in Nesselande, De Prins Willem Alexanderschool in IJsselmonde en Openbare Basisschool de Toermalijn in Charlois. Voorafgaand aan de feestelijkheden kregen alle kinderen een les over bomen in de stad aangeboden door Natuur- en Milieu Educatie Rotterdam.

Meer groen in de stad

Wethouder Eerdmans (o.a. Buitenruimte): 'We hebben veel groen toegevoegd aan de stad, ter grootte van zo’n 150 voetbalvelden, waaronder veel bomen. Bomen zijn de longen van de stad en zorgen voor meer woongenot. Inmiddels zijn er meer bomen dan mensen in Rotterdam. Met de feestelijke traditie van de Boomfeestdag komen er nog meer bomen bij.'

Kinderen van de Stephanusschool in Schiebroek planten op Nationale Boomfeestdag 29 bomen in hun buurt.

Nationale Boomfeestdag

Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgezet als reactie op de grootschalige ontbossing in de wereld en draagt bij aan de CO2-reductie in ons land. Dit jaar wordt de feestelijke dag voor de 61e keer georganiseerd, met als thema ‘Maak het buiten beter.’ In Rotterdam worden al langer bomen geplant door scholieren. Rotterdamse schoolkinderen plantten al in 1928 de eerste bomen van het Kralingse Bos.

foto: Rene Castelijn

Een reactie plaatsen