Leraren van het Jaar bekend

Rotterdam,
5 oktober 2017
 

Op de Dag van de Leraar zijn de winnaars bekendgemaakt van de Verkiezing Leraar van het Jaar. Tijdens een feestelijke uitreiking in Arminius, reikte Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) de prijzen uit aan de winnaars. Zij mogen zich een jaar lang ‘Beste leraar van Rotterdam’ noemen. Gedurende dit jaar zijn de leraren ambassadeur voor goed en inspirerend onderwijs in Rotterdam. 

Dit zijn de winnaars in de zes categorieën:

• Pedagogisch medewerker: Emma Vroon (Mundo locatie nieuwenoord)
• Basisonderwijs: Semihanur Ozan (Ibn-I Sina)
• Speciaal onderwijs: Demelza Scheffer (A.J. Schreuderschool)
• Voortgezet onderwijs: Raphael Dingjan (Penta Hoogvliet)
• Mbo: Nikki Kruijer (Albeda College locatie Haastrechtstraat)
• Lerarenteam: Lerarenteam (Heijberg School)
 

Aanmoedigen

Ruim 300 leerlingen, leraren, collega’s, vrienden en familie van de genomineerden waren aanwezig om hun favoriete leraar of lerarenteam aan te moedigen. Een brassband wist het publiek met getrommel in een feeststemming te brengen en zorgde voor de nodige spanning vlak voordat de winnaars bekend werden gemaakt door de wethouder.

Kleine 300 nominaties

In de weken voor de bekendmaking zijn ruim 295 leraren genomineerd en hebben ongeveer 5800 mensen gestemd op hun favoriet. De kandidaten per categorie met de meeste stemmen mochten door naar de vakjury voor een gesprek. De jury onder leiding van voorzitter Piet Boekhoud van de Nieuwe Kans, besloot over de uiteindelijke winnaars.

Citaten van de jury over de winnaars:

'Semihanur Ozan durft methodes los te laten en te kijken naar wat leerlingen écht nodig hebben. Als ze wint, wil ze een rol spelen in het realiseren van acceptatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Rotterdam.'

'Raphael Dingjan maakt lessen betekenisvol door opdrachten dicht bij de leerlingen te brengen. Raphael heeft hoge verwachtingen van zijn leerlingen en heeft vertrouwen in zijn leerlingen. Raphael differentieert tussen leerlingen qua niveau en onderwijsbehoefte. Een positieve en bevlogen leerkracht.'

Interviews

Binnenkort verschijnen er op ROMnieuws interviews met enkelen van de Leraren van het Jaar!

Een reactie plaatsen