Lyceum Kralingen start met Codasium

Rotterdam,
26 januari 2018
 

Lyceum Kralingen (een havo/vwo school bij Oostplein) start het komende schooljaar met een voor Nederland uniek profiel: het Codasium.

Wereldburgerschap

Ontwikkeling van wereldburgerschap is de rode draad in het onderwijs bij Lyceum Kralingen. Leerlingen leren zichzelf en hun mogelijkheden kennen aan de hand van twee belangrijke vragen:

Wie wil ik zijn? In welke wereld wil ik leven?

Op Lyceum Kralingen zijn deze vragen nauw met elkaar verbonden. De leerlingen ontwikkelen hun talenten én - zo formuleert de school - zij leren hun talenten in te zetten voor een wereld waarin de belangen van ieder mens en de natuur meewegen. Op dat dubbelspoor worden alle leerlingen aangestuurd, in hun denken en doen.

Een wereldburger…

  • Ontwikkelt analytisch denkvermogen.
  • Is kritisch over de berichtgeving in de media.
  • Denkt na over de problemen in de wereld.
  • Toont initiatief en stelt zich verantwoordelijk op.
  • Werkt creatief en samen met anderen.
  • Probeert actief tot oplossingen te komen.

 

 

Profiel gericht op coderen/programmeren

Met ingang van schooljaar 2018/2019 biedtLyceum Kralingen een nieuwe keuze aan: het Codasium. Een profiel gericht op coderen/programmeren, dat volgens de school prima past binnen het thema van wereldburgerschap. Lyceum Kralingen is ervan overtuigd dat codeeronderwijs een positieve bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van leerlingen en hen nog beter zal voorbereiden op een wereld die bol staat van de computers. Analytisch denken – zoals bijvoorbeeld problemen oplosbaar maken door ze in stukjes te verdelen – vormt daarbij de rode draad.

Keuze na eerste leerjaar

Alle leerlingen krijgen in het eerste leerjaar een oriëntatie op het Codasium. Aan het eind van het eerste leerjaar kan de leerling kiezen (een keuze, dus geen verplichting) voor het Codasium. Leerlingen die kiezen voor het Codasium, krijgen naast het reguliere programma jaarlijks tot en met het examenjaar gemiddeld drie uur per week codeeronderwijs. Het bedrijfsleven participeert binnen het Codasium. Zo zullen leerlingen meerdere projecten in het bedrijfsleven buiten de school gaan uitvoeren.

Lees meer op de site van het Lyceum Kralingen

Een reactie plaatsen