OLS de Recon krijgt schoolplein op maat

Rotterdam,
5 juni 2018
 

OLS de Recon (afdeling SO), een school voor langdurig zieke leerlingen Schiebroek, werkte de afgelopen twee jaar aan de realisatie van een nieuw schoolplen. Dat deden zij in samenwerking met diverse fondsen en instellingen zoals de Johan Cruijff Foundation. Op 22 juni wordt het plein feestelijk geopend.

De leerlingen van OLS de Recon, in de leeftijd van 4 tot 13 jaar, komen vaak van ver en zitten lang in de taxi’s. Ook kunnen ze door hun ziekte minder naar sportclubs, fietsen ze niet naar school en spelen ze minder buiten na schooltijd. Daarnaast worden er minder uitstapjes gemaakt vergeleken met een reguliere school, omdat er altijd vervoer en verpleegkundige zorg nodig is. De school hecht voor haar kinderen daarom veel waarde aan het omgeven zijn in ‘groen’, frisse lucht en het ervaren van sport en spel. Buiten bewegen heeft een gunstig effect op gezondheid, sociale en motorische ontwikkeling en leerprestaties.

Leerlingen betrokken bij herinrichting

Voor de herinrichting van het schoolplein heeft de school een plan ontwikkeld waarin de leerlingen actief bij betrokken waren. De leerlingen mochten hun droomschoolplein tekenen en hebben met elkaar gediscussieerd hoe volgens hen het schoolplein moest worden ingericht en welke voorzieningen zij graag wilden hebben. Veel van hun ideeën hebben een plek gekregen in het uiteindelijke ontwerp.

Veelzijdig plein

Met steun van de Johan Cruyff Foundation en bijdragen van diverse andere fondsen en instellingen heeft de school het plein kunnen realiseren. Nu kunnen de kinderen zich uitleven op het Special Cruijff Court, op het verkeersplein voor de onder- en voor de bovenbouw, op diverse uitdagende speeltoestellen en op het mini-voetbalveld voor de jongsten. Ook is er volop nieuwe mooie beplanting, volledig nieuw grond- en straatwerk en, een speciale wens van de school, een gedenktuin voor de leerlingen die niet meer van dit mooie plein kunnen genieten. Voor volgend schooljaar staat, als afsluiting, het project ‘schooltuintjes op school’ op de agenda.

Op 22 juni wordt het plein feestelijk geopend. De dagstaat in het teken staan van diverse festiviteiten voor het personeel en de leerlingen.

Een reactie plaatsen