Peuter&Co laat jonge kinderen duurzaam ondernemen

Rotterdam,
8 februari 2018
 

Voor de meeste kinderen is de vraag 'Wat wil je later worden?' nog een behoorlijke ver-van-m’n-bed-show. Maar toch, op school wordt de kiem voor later wel gelegd. Gek genoeg is ondernemerschap daarin vaak een onderbelicht aspect.

En dat is opvallend, want ondernemers zijn de motor van de economie. Zeker in Rotterdam is ondernemerschap een kansrijk perspectief voor veel jongeren. En als dat ook nog eens gepaard gaat met een gevoel van verantwoordelijkheid voor de wereld om je heen, het milieu, de eindige fossiele energie, het dierenwelzijn. Dan kan je niet vroeg genoeg beginnen om kennis te maken met wat duurzaam ondernemerschap eigenlijk inhoudt.

Echt bedrijfje

Vanuit die gedachte hebben Peuter & Co en de Fawaka Ondernemersschool de handen ineengeslagen. De Fawaka Ondernemersschool gaat met leerlingen van basisscholen, waar ook De Rotterdamse Peuterschool is gevestigd, aan de slag om in een programma van 10 tot 12 weken een ‘echt’ bedrijfje te realiseren. Van productontwerp en de duurzaamheid van het productieproces tot marketing. En van het vinden van financiering tot de daadwerkelijk verkoop. Alle aspecten komen aan bod.

Praktisch karakter

Peuter & Co ziet in dit aanbod een belangrijke aanvulling op de voor- en vroegschoolse educatie die zich richt op kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Voor een deel van deze kinderen is het doe-karakter van ondernemerschap echt een perspectief op een leven waar je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien en ook gelukkig kunt worden.

Fair trade chocola

Op OBS Blijvliet zijn de eerste groepen leerlingen ondertussen gestart. De jonge duurzame ondernemers werken hard om een fair-trade chocoladereep op de markt te brengen en om een nieuwe modelijn te presenteren. Peuter & Co en de Fawaka Ondernemersschool hopen in de loop van dit jaar nog veel meer jonge Rotterdammers kennis te laten maken met duurzaam ondernemerschap.

Een reactie plaatsen