Robot Nao op bezoek bij kleuters

Rotterdam,
25 april 2018
 

Robot Nao ging dinsdag op Robotour. De robot bezocht de kleuterklassen van acht Rotterdamse scholen.

Tijdens de Robotour deed robot Nao een klassikale activiteit in de kleuterklassen van OBS Pluspunt, de Da Costa School, de Paus Joannesschool, OBS De Barkentijn, Duo 2002, de Rotterdamse Montessorischool, CBS De Ark en de Valentijnschool. De kleuters konden praten en bewegen met de robot. De activiteit zorgde voor veel plezier bij de kinderen en de leerkracht.

Enthousiaste kleuters

De kleuters reageerden enthousiast op de robot. Ze dansten en rijmden samen met Nao en stelden een heleboel vragen: 'Kan hij ook kindjes maken?' en 'Kan hij ook eten?' Toen de robot omviel, vroegen ze hem begaan: 'Gaat het wel? Ben je kapot?'

Robot Nao bezoekt kleuterklassen

Nao Nou!

Drie Rotterdamse pilotscholen (OBS De Boog, RK Maria en De Plevier) werkten eerder dit  schooljaar al met een robot in de kleuterklas in het project ‘Nao Nou!’. Dat deden ze samen met de CED-Groep en Robots in de Klas, met subsidie vanuit CityLab010. De robot functioneert als hulpmiddel bij activiteiten die gekoppeld zijn aan het kleuterprogramma Sil op School. Vanaf het schooljaar 2018/2019 zal Nao samen met 10 uitgewerkte lesactiviteiten te leen zijn voor alle scholen via de Maakotheek.

Robot Nao

Robot Nao is een menselijke robot van 58 cm hoog, uitgerust met camera’s, audio infrarood- en touch sensoren en is volledig programmeerbaar. Nao heeft vanwege zijn  menselijke uitstraling een natuurlijke aantrekkingskracht die jonge kinderen uitnodigt tot interactie. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van robots in het onderwijs, leereffecten kunnen versterken. Daarnaast blijkt dat leren met behulp van een fysiek aanwezige robot effectiever is dan bijvoorbeeld vanaf een computerscherm.

Robot Nao bezoekt kleuterklassen

Meer informatie

Meer informatie over het project vind je hier.
Voor inhoudelijke vragen over Nao Nou of de Robotour kun je contact opnemen met Tim Micklinghoff.

foto: Jan van der Meijde

Een reactie plaatsen