Rotterdamse leraar Rick Koenen genomineerd voor landelijke verkiezing

Rotterdam,
12 september 2017
 

Op de Dag van de Leraar, donderdag 5 oktober, wordt niet alleen bekend die de Leraar van het jaar Rotterdam is, maar ook de meest gewaardeerde juf of meester van Nederland wordt gekozen. In de finaleronde strijden drie basisschoolleerkrachten om de eretitel, waarvan één Rotterdammer.

Van 13 tot en met 27 september kan iedereen in Nederland stemmen op de leraar die volgens hem/haar een 10 verdient. Een van de drie finalisten van dit jaar is meester Rick Koenen uit Rotterdam.

Feestje moet kunnen

Rick (27) werkt in groep 5 op Het Tangram in Rotterdam-Nesselande en is sinds 2014 leraar. Leerlingen en ouders noemen deze leerkracht meelevend, enthousiast, streng, lief en grappig. 'Als leerlingen iets niet snappen, legt hij het geduldig uit totdat het kwartje is gevallen. Meester Rick vindt dat een feestje in de klas moet kunnen, zoals tijdens het kampioenschap van Feyenoord. Voor pestgedrag hanteert hij zero tolerance en daardoor voelt elk kind zich goed en veilig', gaven zij aan.

Rick Koenen genomineerd

Verkiezing

De verkiezing wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd en is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. De stichting roept ouders op om stil te staan bij het vele extra werk dat leerkrachten vaak verrichten voor het welzijn van de leerlingen. Aan het einde van het vorige schooljaar hebben honderden ouders en kinderen hun leerkracht voorgedragen. Op basis van de motivaties heeft een selectiecommissie drie finalisten genomineerd. Naast Rick Konen zijn dit ook Willi Post (Koningin Emmaschool in Kampen) en Jeroen Hermans (SBO De Toermalijn in Helmond).

Stemmen

Via de Facebookpagina van Een 10 voor de Juf (www.facebook.com/een10voordejuf) kan van 13 tot en met 27 september 2017 gestemd worden. De winnaar blijft tot donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, geheim. Hij of zij wordt ’s ochtends verrast in de klas en flink in de bloemen gezet.

Een reactie plaatsen