Rotterdamse school in de ‘Champions League’ van het onderwijs

Rotterdam,
13 juni 2017
 

Op donderdag 6 juli ontvangen de eerste twee basisscholen in Nederland het officiële predicaat Learn Like a Champion. Een van hen is de Rotterdamse CBS De Ark. Samen met OBS De Leeuwenburch uit Middelburg komt de school in aanmerking voor het predikaat, omdat ze een 10 heeft gescoord op de pittige voorwaarden die nodig zijn om een Learn Like a Champion-school te kunnen zij.

Enorm gegroeid
Directeur Ingard Lachman van CBS De Ark verwoordt het als volgt: 'Het behalen van het keurmerk is het resultaat van vier jaar hard werken van het team, met de focus op het bieden van kansen voor alle kinderen. Behalve de opbrengsten zijn de betrokkenheid, leerhouding en motivatie van de leerlingen enorm gegroeid. Ook binnen het team is er een lerende houding ontstaan die een continue verbetering mogelijk maakt. Het keurmerk “Learn Like a Champion” past ons daarom goed bij ons.'

Learn Like a Champion
Veel scholen gingen aan de slag met de pedagogische en didactische technieken uit het boek Teach Like a Champion van de  Amerikaan Doug Lemov. De CED-Groep – uitgever van de Nederlandstalige variant van het boek en officiële trainer van deze aanpak – weet hoe scholen de technieken inzetten. Om écht een grote verbeterslag op school te maken, is er echter meer nodig dan de inzet van de technieken. Daarom biedt zij scholen het ‘Learn’-concept aan, waarbij de implementatie van de Teach-technieken wordt gecombineerd met het realiseren van een leergerichte schoolcultuur en leiderschap volgens de zeven hefbomen van Paul Bambrick.  

Intensief traject
Beide scholen doorliepen het intensieve Learn Like a Champion traject van de CED-Groep. Carla van Doornen, adviseur: ‘Leerkracht zijn in een wijk met uitdagingen vraagt veel, en daar excellent lesgeven nog veel meer. Ik ben heel trots op alle leerkrachten die met Teach-technieken hun grenzen verlegden en enorm groeiden in hun vak. Ook zeer ervaren leerkrachten werden nóg beter. Om zover te komen, filmden de leerkrachten zichzelf, ontvingen ze feedback en namen ze actief deel aan vele trainingen. Wat deze ‘topsporters’ presteren, is alleen mogelijk door veel training, doorzettingsvermogen en plezier. De leerkrachten van De Ark en De Leeuwenburch spelen in de Champions League van het onderwijs!’

 

Over Learn Like a Champion
Learn Like a Champion vormt de paraplu voor alle Teach-gerelateerde leeractiviteiten van de CED-Groep. Het moedigt scholen én onderwijsprofessionals aan het beste uit hun leerlingen en zichzelf te halen. Daarom organiseert de CED-Groep vanaf september 2017 informele Teach-momenten. Kijk voor meer informatie op: www.teachnederland.nl.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Learn of Teach Like a Champion, of aanwezig zijn bij het officiële moment op donderdag 6 juli (Rotterdam 8.40 uur, Middelburg 14.30 uur)? Neem dan contact op met Carla van Doornen (06 13252548) of met Elly van der Zel (06 22409493).

Een reactie plaatsen