Rotterdamse verhalen gezocht voor wedstrijd #RotterdamSchrijft

Rotterdam,
17 januari 2018
 

De Bibliotheek Rotterdam, het gratis lees- en schrijfplatform Sweek, en boekhandel Donner lanceren ‘#RotterdamSchrijft’, een grote schrijfwedstrijd waarin alle Rotterdammers worden uitgedaagd hun verhaal over de stad te schrijven. Via Sweek kunnen deelnemers elkaars verhalen lezen, alsook de verhalen van 15 ambassadeurs zoals oud-voetballer Royston Drenthe, schrijfster Chinouk Thijssen en Sander Grip, hoofdredacteur van Gers! magazine. 

De schrijfwedstrijd duurt to 12 maart en richt zich op iedereen uit Rotterdam en omstreken, van jong tot oud. Alle verhalen zijn welkom, met als enige voorwaarde dat (delen van) Rotterdam genoemd wordt. Het verhaal mag maximaal 2.000 woorden beslaan.

Breed scala aan verhalen

Peter Paul van Bekkum, oprichter van Sweek: ‘Wij hopen dat we een breed scala aan fictie en non-fictie verhalen mogen ontvangen. Bijvoorbeeld een thriller die zich afspeelt in Katendrecht, een gedicht over een studentenhuis, een verhaal uit de ‘oude doos’ of een essay over wat Rotterdam voor jou betekent.’ Deelnemers plaatsen hun verhaal via smartphone of computer op Sweek, zodat men elkaars verhalen kan lezen, delen via social media, volgen en van feedback kan voorzien. Zo wordt schrijven en lezen een sociaal fenomeen in Rotterdam, en ziet de Rotterdammer het leven in zijn stad eens door de ogen van een stadgenoot!

Rotterdamse ambassadeurs

De wedstrijd wordt ondersteund en uitgedragen door 15 enthousiaste Rotterdammers die hún verhaal over de stad op papier hebben gezet, waaronder Burgemeester Aboutaleb, Chinouk Thijssen, Derek Otte, Royston Drenthe en Sander Grip. De verhalen van deze ambassadeurs worden gedurende de wedstrijd één voor één gepubliceerd, en dienen ter inspiratie voor Rotterdammers om zelf mee te doen. Als eerste is Julie van Mol, schrijfster van het Rotterdamse boek Sterker door strijd, aan de beurt met haar verhaal That’s Life. Dit verhaal is op dit moment al te lezen op Sweek.

Prijzen

De gepubliceerde verhalen worden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Hermen Hoek, redacteur bij uitgeverij Douane. Er zijn in totaal zes prijswinnaars, waarvan er één wordt gekozen door het publiek. Alle winnaars zullen worden beloond met een typisch Rotterdams prijzenpakket dat beschikbaar is gesteld door de organisatie en sponsors Bokaal, De Koffiebar, Nultien en LantarenVenster. De winnaar van de hoofdprijs zal ook nog worden verwend met een rondvlucht boven de stad!

De beste Rotterdamse verhalen gebundeld

De verhalen van de finalisten, winnaars en ambassadeurs worden gebundeld in een boek. Sabine van der Plas, medeoprichter van Sweek: ‘Met meer dan 50 verhalen over onze fantastische stad is dit echt een boek voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Tijdens de feestelijke uitreiking op 24 april in het bibliotheektheater krijgen de finalisten deze unieke bundel.’ De bundel zal daarna exclusief verkrijgbaar zal zijn via Donner, Bibliotheek Rotterdam en Sweek.

Meer info

Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op de website: www.rotterdamschrijft.nl

Een reactie plaatsen