Spetterende opening Zadkine-locatie

Rotterdam,
28 september 2017
 

Modern mbo-onderwijs vraagt om moderne faciliteiten waar studenten hun beroep tot in de puntjes kunnen leren. Op 26 september vond de opening plaats van het geheel gerenoveerde Technikon-gebouw, de grootste locatie van Zadkine in hartje Rotterdam.

Tijdens de opening konden alle genodigden het gerenoveerde pand uitvoerig bekijken. Alle opleidingen hadden hun deuren opengezet. Zo kon je bij de opleiding Luchtvaartdienstverlening op reis naar Mallorca, inclusief boarden, inchecken en veiligheidsinstructies in het vliegtuig. Ook de Horeca-opleidingen pakten groots uit met heerlijke hapjes en taartjes. Studenten Zorg en Uiterlijke verzorging gaven demonstraties in schoonheidsbehandelingen.

Foto- en filmwedstrijd

Om 17.30 uur verrichtte wethouder Hugo de Jonge de openingsceremonie. Op uitnodiging van bestuurslid Henk Slagt sneed hij samen met studenten en ondernemers een grote taart aan. Deze taart was gemaakt door studenten van de opleiding Brood & Banket. Daarnaast reikte bestuurslid Helen Adriani de prijzen uit van de wedstrijd Me & My School. Studenten van hadden hiervoor foto’s en filmpjes gemaakt van hun schoolgebouw. De eerste prijs ging naar Ramazan Bayran.

De opening van het Technikon-gebouw werd druk bezocht. Niet alleen waren er veel Zadkine-collega’s van andere gebouwen, ook partners uit het bedrijfsleven en instellingen kwamen een kijkje nemen. Bestuursvoorzitter Philippe Raets: “We zijn ongelooflijk trots op dit gebouw.”

Wethouder Hugo de Jonge snijdt de openingstaart aan samen met Zadkine-studenten en bestuurslid Henk Slagt.

Technikon

Technikon is een monumentaal pand, een typisch gebouw van de wederopbouw. Het grootschalige betonnen scholencomplex behoort door zijn afmeting, abstractie en krachtige sculpturale vorm tot de meest uitgesproken maar ook controversiële ontwerpen van architect Hugh Maaskant.

 

Zadkine

Zadkine is een groot opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Wij leiden vakmensen op en bereiden studenten voor op een zelfstandige, actieve en perspectiefrijke positie in de maatschappij. Vakbekwaam, dichtbij en betrokken. Dat gebeurt voor een groot deel in de praktijk. We trekken samen op met werkgevers, bedrijven en instellingen in de regio. Beter en effectiever beroepsonderwijs is onze ambitie.

Een reactie plaatsen