Burgerschap in Rotterdam: de school als oefenplaats

Burgerschap is een 'hot topic'. Op politiek-, gemeentelijk- en op schoolniveau wordt nagedacht over hoe burgerschap zo goed mogelijk tot zijn recht komt. De school kan gezien worden als een oefenplaats voor burgerschap. Een veilige plek waar je niet perfect hoeft te zijn, waar je fouten mag maken en waar je mag oefenen. Alle MBO-instellingen geven op een eigen manier invulling aan deze 'oefenplaats', met ieder weer zijn eigen mooie voorbeelden van burgerschapsonderwijs.

Ben jij benieuwd naar best practices van verschillende Rotterdamse mbo-instellingen op gebied van burgerschap? Wil jij jouw burgerschapsvisie verbreden door met Rotterdamse onderwijscollega's in debat te gaan over actuele burgerschapsvragen? Kom dan naar de burgerschapsbijeenkomst "Burgerschap in Rotterdam: de school als oefenplaats" op dinsdag 10 maart!

Tijdens de bijeenkomst - die plaatsvindt in de unieke raadzaal van het Rotterdamse stadhuis - geven burgerschapsdocenten van Albeda, Zadkine, STC en Hoornbeeck College pitches over eigen best practices. Daarnaast gaan we in debat over prikkelende burgerschapsstellingen met raadslid Elene Walgenbach als voorzitter. Na afloop ben je van harte uitgenodigd voor de netwerkborrel.

Tijd

10 maart, 15.30 tot 18.00

Programma

15.30 - 16.00: inloop
16.00 - 16.10: welkom & start
16.10 - 17.30: pitches & debat
Vanaf 17.30: netwerkborrel

Locatie

Raadzaal - Stadhuis, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam

Aanmelden

Hier kun je je aanmelden

 

 

 

   • 10 maart 2020
  • MBO