Op woensdagmiddag 15 maart 2017 vindt de Conferentie Digitale Geletterdheid plaats. De conferentie is bedoeld voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, docenten, directies en besturen van voorschoolse instellingen, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en alle andere geïnteresseerden.

Van 13.00 uur tot 17.30 uur wordt een middag verzorgd vol verdieping en praktische tips op het gebied van digitale geletterdheid. Het is bovendien een mooie gelegenheid om collega’s te ontmoeten en te spreken.

De middag wordt geopend door Remco Pijpers, strategisch adviseur digitale geletterdheid bij Kennisnet en expert op het gebied van jeugd en digitale media. Hij legt je uit welke vier digitale vaardigheden leerlingen nodig hebben om te kunnen leven, leren en werken in de 21e eeuw. Vervolgens kun je deelnemen aan twee workshops of presentaties.
We sluiten de middag af met een bijzondere kijk op digitale ontwikkelingen van Rotterdammer Henk Oosterling, hoofddocent filosofie aan de Erasmus Universiteit en aanjager van Rotterdam Vakmanstad. Kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein is aanwezig met boeken over thema's als programmeren, wetenschap en techniek.

Locatie
Bibliotheektheater Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam.

Kosten
De conferentie Digitale Geletterdheid is gratis voor medewerkers die werkzaam zijn op een school die deelneemt aan het Rotterdamse programma De Bibliotheek op school en/of het voorschoolse educatieve programma van Bibliotheek Rotterdam, met een maximum van drie personen.
Overige deelnemers betalen € 40 p.p., exclusief btw. Inschrijven kan tot uiterlijk 8 maart 2017. Klik hier voor het inschrijfformulier en het hele programma.