Kom naar de conferentie en ontdek wat kennis over het kinderbrein betekent voor uw handelen in de praktijk!

Waar gaat de conferentie over?
In deze conferentie staat het jonge kinderbrein centraal. Er is steeds meer kennis over het brein. Maar wat betekent deze kennis voor het werken met kinderen in de praktijk? Is het belangrijk om kennis te hebben van het brein en hoe kunt u deze kennis vertalen naar uw dagelijks handelen?
In de keynote nemen Hanni Bijl & Karin Boon u mee naar de wondere wereld van ons brein. Zij laten u ervaren hoe ons brein informatie verwerkt en waarin het jonge brein verschilt van het volwassen brein. Zo ontdekt u wat kinderen nodig hebben om de ontwikkeling van hun brein te ondersteunen en te stimuleren.
Om ervoor te zorgen dat u deze kennis ook kunt toepassen, maken wij in de workshops de vertaalslag naar uw dagelijks praktijk. U kunt onder meer een keuze maken uit workshops over kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, de overgang van groep 2 naar groep 3, kleine wetenschappers, spel en gedrag. Dit alles gekoppeld aan de ontwikkeling van het brein.

 

Voor wie is de conferentie bedoeld?
Voor directies, leidinggevenden, intern begeleiders, (bouw)coördinatoren en medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de onderbouw van het basisonderwijs.

Conferentie Het Jonge Brein