Een op de zes jongeren tussen de 12 en de 17 jaar heeft wel eens een cyberdelict gepleegd, bewust of onbewust. En in de leeftijdscategorie 16-17 jaar is dit zelfs 1 op de 3 jongeren! 

Het gaat hier bijvoorbeeld om hacken, je online als iemand anders voordoen om vertrouwelijke gegevens te verkrijgen, het online bedreigen van mensen of het downloaden van films zonder ervoor te betalen. De cijfers komen uit onderzoek dat in opdracht van Safer Internet Centre Nederland is uitgevoerd in het kader van de Safer Internet Days (6 - 13 februari 2018).

Hack Talk

Deze Hack Talk is bedoeld om de jonge generatie hackers aan de goede kant te houden. Daarom wordt tijdens de Hack Talk aan jongeren en hun leraren en ouders laten zien dat cyber security een interessante sector is met veel mogelijkheden en creativiteit. Er wordt duidelijk gemaakt waar de grenzen liggen tussen white hat en black hat hacking en wat we het beste kunnen doen als jonge hackers toch over de grens gaan.

Sprekers

Sprekers zijn onder meer Floor Jansen van Team High Tech Crime van de Nederlandse politie en Lisanne van Dijk van het OM. Zij ontwikkelen samen met het bedrijfsleven en de tech community een nieuwe alternatieve straf voor jonge cybercriminelen: HackRight. Ook komen applicatie ontwikkelaar en ethische hacker Zawadi Done, jonge hacker Jurre Groenendijk en Victor Gevers van Guild of Grumpy Grey Old Hackers aan het woord. Op de website www.meldknop.nl kunnen jongeren terecht voor hulp als zij hebben gehackt.

Tijd en locatie

Datum: disndag 13 februari
Tijd: 19.00 - 21.00
Locatie: Worm, Boomgaardsstraat 71

Meer info

https://worm.org/production/hack-talk-4-next-gen-hackers/