De afdeling educatie organiseert voor de derde keer een Inspiratiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen en Poëzie. Een inspirerende middag voor onder andere pedagogisch medewerkers en leerkrachten basisonderwijs. 

Programma

Vanaf 13.00     Inloop met koffie, thee of frisdrank
13.45-13.50     Opening
13.50-14.50     Lezing 1, Edward van de Vendel en Floor de Goede
14.50-15.45     Pauze met koffie, thee of frisdrank
15.45-16.45     Lezing 2, Ted van Lieshout

Tijdens de inloop en in de pauze kun je je laten inspireren door de stands van onder andere: Bibliotheek Rotterdam, Boekhandel Donner, Boekstart, De Voorleesexpress, Stille dichter, het Poëziepaleis.  

  • Edward van de Vendel en Floor de Goede
    Edward en Floor vertellen over hun samenwerking; hoe komt zo’n samenwerking tot stand, hoe breng je beeld en tekst samen tot een goed verhaal? Ze laten zien wat er mooi, bijzonder en belangrijk kan zijn aan boeken voor jonge kinderen en aan poëzie. Natuurlijk aan de hand van inspirerende voorbeelden. Hun gezamenlijke nieuwste prentenboek Ik ben bij de dinosaurussen geweest staat in de top 10 van de beste prentenboeken 2018! 
  • Ted van Lieshout
    In het kader van de Poëzieweek vertelt Ted over poëzie, volgens Ted van Lieshout niets meer en minder dan: spelen met taal. Ted van Lieshout is een veelzijdige auteur: hij schrijft voor peuters en kleuters, maar ook voor volwassenen. Van Lieshout is regelmatig bekroond voor zijn werk als schrijver en illustrator van kinder- en jeugdliteratuur. Ook de prentenboeken over Boer Boris zijn van zijn hand.

Toegang

Gratis voor (voor)leescoördinatoren en leerkrachten van Rotterdamse scholen die deelnemen aan het educatieve programma de Bibliotheek op school (dBos), met een max. van drie personen per instelling.
Anders €40,- p.p. excl. btw . 
Klik hier om aan te melden.