Samen het cultuuronderwijs van morgen vormgeven

Maart 2018 wordt een maand vol debatten, lezingen, festivals en activiteiten voor en door scholen, theaters, musea en andere culturele instellingen.

De Maand van Cultuuronderwijs plaatst een spotlight op activiteiten die een opvallend en onderzoekend karakter hebben en biedt tevens nieuw perspectief op de thema’s van dit jaar  Perspectieven,  Gelijke kansen  en  Persoonsvorming

Binnen Perspectieven wordt aandacht besteed aan de (toekomst)visies op Rotterdams onderwijs vanuit zowel leerlingen en ouders als cultuurprofessionals. Hoe kun je Rotterdams onderwijs met andere ogen bekijken? En hoe kan kunst je leren om de wereld anders te bekijken? 

Persoonsvorming gaat in op de vraag of Rotterdams onderwijs haar leerlingen vormt op persoonlijk vlak of het toch meer gericht is op ‘samen’. Hoe is de connectie is tussen talentontwikkeling en identiteitsontwikkeling? En hoe kunnen de kunsten bijdragen aan een positief zelfbeeld van leerlingen? 

Het thema Gelijke Kansen opent het gesprek over de rol van cultuuronderwijs binnen dit actuele gegeven. Draagt cultuuronderwijs bij aan gelijke kansen? En hoe gebeurt dit dan? 

Lees meer over de maand van het cultuuronderwijs (KCR)