Make! geeft Rotterdamse docenten, leraren en educatoren handvatten om makersonderwijs te integreren in hun werkpraktijk. 

Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’, waarbij je zelf de handen uit de mouwen steekt. Iedere editie van Make! heeft een actueel thema, dat door middel van sprekers en workshops wordt uitgediept. Wegens groot succes van Make! in de afgelopen jaren organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie twee Make! edities in schooljaar 2018-2019. 

Levende dromen

De eerste is Make!Dreams op 16 en 17 november 2018. Make!Dreams richt zich op dromen die in jouw klas leven. Zo divers als de stad Rotterdam is, zo divers zijn de dromen van jouw leerlingen. Met Make!Dreams ga je twee dagen al makend onderzoeken, met elementen als licht, klei, ei en je eigen lijf. Hoe maak je de verschillen in idealen bespreekbaar in jouw klas, of beter bemaakbaar? Niet alle dromen en idealen van leerlingen sluiten aan bij de idealen en meningen van de leraren in de klas. Hoe kan je met maken ‘ik kan het niet’ omdraaien tot ‘kijk eens wat ik in huis heb’?

Je eigen dromen ontdekken door te doen, met doorzetten, falen en opstaan. Wat kan maken betekenen voor  degene bij wie het niet per se meezit? Make!Dreams biedt ruimte voor dagdromen over een wereld die ruimte geeft voor beperkingen. Een hele ervaring die alle zintuigen prikkelt!

Make!Dreams foto: Dimitri Hakke

Locatie, tijd en inschrijven

Wanneer: 16 en 17 november 2018 
Waar: Willem de Kooning Academie, Wijnhaven 61, Education Station 
Kosten: € 300,- inclusief btw, eten en drinken 
Meer info en inschrijven: www.makenascholing.nl

Georganiseerd door: Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam en Willem de Kooning Academie