Wil je meer weten over hoe jij grip kunt krijgen op stress? Wil je meer inzicht krijgen in jouw mentale patronen die mogelijk die stress veroorzaken? En… zou je daar dan mee aan de slag willen gaan ten gunste van jouw mentale en fysieke gezondheid? 

Op woensdag 30 januari 2019 van 18.30 tot 21.00 uur neemt Bernadette Lensen je mee in de inzichten vanuit Mindfulness Based Stress Reduction en krijg je zicht op hoe je deze inzichten kunt benutten.

Mindfulness

Deze ‘verre van zweverige’ interactieve lezing helpt je middels wetenschappelijke inzichten en de kennis vanuit de werking/neuroplasticiteit van het brein om een completer beeld te krijgen bij wat mindfulness/aandachttraining nu precies is. Het enthousiasme over mindfulness groeit. Steeds meer onderzoek laat zien dat mindfulness/aandachttraining een waardevolle bijdrage zou kunnen leveren aan het welbevinden van onderwijsprofessionals, maar hoe dan? Het heeft alles te maken met het ontwikkelen van mentale veerkracht.

Druk, druk, druk

Druk in ons hoofd, een volle agenda, sociale verplichtingen, werkdruk… het gevoel veel te ‘moeten’ of ieder moment ‘vast te kunnen lopen’… Herkenbaar? Een (groot) deel van de oplossing ligt echter in onszelf. Wat er op ons afkomt, daar hebben veelal geen invloed op, maar wel op de manier waarop we er vervolgens mee om kunnen gaan. Na deze interactieve lezing heb je zicht op wat mindfulness/aandachttraining is en of het een bijdrage zou kunnen leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wetenschappelijk bewezen effecten van mindfulness/aandachttraining: Het bouwt een fundament voor empathie, concentratie/aandacht en emotionele en cognitieve kwaliteiten, het zorgt voor afname van emotionele uitputting/burn-out/stress, het vergroot je effectiviteit.

Tijd en locatie

Woensdag 30 januari 2019
Thomas More Hogeschool, Stationssingel 80, 3033 HJ Rotterdam

Programma

18.30 Inloop
19:00 Openingswoord
19:10 Inspiratielezing Bernadette Lensen
20:10 Vragen vanuit de zaal
20:30-21:00 Afsluiting en nagesprek met een borrel

Aanmelden

Deelname is gratis.
Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.
Meer informatie over deze avond of andere scholingsmogelijkheden vind je hier.