Wil je meer weten over hoe jij grip kunt krijgen op stress? Wil je meer inzicht krijgen in jouw mentale patronen die mogelijk die stress veroorzaken? En wil je daar dan mee aan de slag om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren? Zou jij zelf meer mentale regie willen hebben zodat je meer rust en ruimte zou kunnen ervaren?

Op woensdag 29 januari 2020 van 18.30 tot 21.00 uur neemt Bernadette Lensen je mee in de inzichten vanuit Mindfulness Based Stress Reduction en krijg je zicht op hoe je deze inzichten kunt benutten.

Mindfulness...?

Heb jij juist de associatie ‘zweverig of vaag’ bij het woord mindfulness of aandachttraining? Dan helpt deze ‘verre van zweverige’ interactieve inspiratielezing je middels wetenschappelijke inzichten en de kennis vanuit de werking/neuroplasticiteit van het brein om een completer beeld te krijgen bij wat mindfulness/aandachttraining nu precies is.

Het enthousiasme over mindfulness groeit. Steeds meer onderzoek laat zien dat mindfulness/aandachttraining een waardevolle bijdrage zou kunnen leveren aan het welbevinden van onderwijsprofessionals, maar hoe dan? Het heeft alles te maken met het ontwikkelen van mentale veerkracht. Druk, druk, druk. Druk in ons hoofd, een volle agenda, sociale verplichtingen, werkdruk… het gevoel veel te ‘moeten’ of ieder moment ‘vast te kunnen lopen'.

Wetenschappelijk bewezen effect

Herkenbaar? Een (groot) deel van de oplossing ligt echter in onszelf. Wat er op ons afkomt, daar hebben veelal geen invloed op, maar wel op de manier waarop we er vervolgens mee om kunnen gaan. Na deze interactieve lezing heb je zicht op wat mindfulness/aandachttraining is en of het een bijdrage zou kunnen leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling.
Wetenschappelijk bewezen effecten van mindfulness/aandachttraining: Het bouwt een fundament voor empathie, concentratie/aandacht en emotionele en cognitieve kwaliteiten, het zorgt voor afname van emotionele uitputting/burn-out/stress, het vergroot je effectiviteit.

Programma

Datum: woensdag 29 januari 2020

18.30 Inloop
19:00 Openingswoord
19:10 Inspiratielezing Bernadette Lensen
20:20 Vragen vanuit de zaal
20:30-21:00 Afsluiting en nagesprek met een borrel

Locatie

Thomas More Hogeschool, Stationssingel 80, 3033 HJ Rotterdam

Kosten en aanmelden

Aan deelname aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Wel graag even aanmelden via pro@thomasmorehs.nl, onder vermelding van: AANMELDING OPEN ONDERWIJSAVOND-MINDFULNESS

Meer info

Meer informatie over deze avond of andere scholingsmogelijkheden kun je opvragen via pro@thomasmorehs.nl
Tijdens onze open onderwijsavonden ben je als leerkracht van harte welkom om geïnspireerd te raken, inzichten op te doen en om andere (onderwijs) professionals te ontmoeten en aan je netwerk te bouwen.