De Nacht van het Onderwijs is een nieuw, spraakmakend evenement in het kader van Rotterdam Onderwijsstad van het Jaar. Het thema is: ‘Bouwen aan de Toekomst = Bouwen aan de Stad’. De Nacht van het Onderwijs is bedoeld om een etalage te bieden aan leerlingen, zodat ouders en andere belangstellenden kunnen zien en vooral zelf kunnen ervaren hoe leuk leren, experimenteren en het belang van onderwijs is. Het versterken en het verbreden van het netwerk van docenten, bestuurders, beleidsmakers, maatschappelijke en culturele organisaties die gaan voor onderwijsvernieuwing in Rotterdam is een tweede belangrijk doel.

Programma
In alle 14 gebieden in de stad worden activiteiten georganiseerd die geschikt zijn voor leerlingen tot 15 jaar en hun ouders. Winfried Baaiens (8 uur Journaal) presenteert de Nacht die begint met groot debat o.l.v. St. LOKAAL waarbij je als publiek zeker niet achterover zult leunen! Er staan optredens gepland van de Levende Jukebox (bekend van De Parade). Lerarennetwerk Meetup010 is aanwezig en de Maakotheek presenteert haar methodiek. Test je kennis met de grote Onderwijsquiz of ben je een filmliefhebber? Kom dan zeker kijken naar de allermooiste Onderwijsfilms. Misschien wil je ontdekken hoe digitaal handig je bent met Digital Playground, het kan allemaal in de Nacht van het Onderwijs.

Locaties 
Op de centrale festivallocatie (KINO in de Gouvernestraat) wordt een programma geboden vanaf 20.30 uur tot 06.00 uur. 
Ook elders in de stad zijn de nodige activiteiten. Een paar voorbeelden: het Erasmus MC opent het Patiëntvrij Leerziekenhuis waar leerlingen een speurtocht kunnen doen naar de verschillende skeletonderdelen, met een gewonde teddybeer een röntgenfoto kunnen laten maken en een pootje kunnen gipsen. Vakcollege De Hef verandert in een nachtschool waarbij alle leerlingen en ouders met het actuele thema ‘Samen’ aan de slag gaan door middel van spoken word, toneel, muziek en film én blijven slapen! Of neem een nachtduik en een zwembad, dat in zowel Noord als op Zuid

Toegang is gratis. 

Meer info
Kijk regelmatig op www.onderwijs010/nieuws voor de laatste stand van zaken of volg De Nacht op Facebook/Onderwijsstad.