Op maandag 2 oktober vindt het Symposium Hoe gelijk zijn de onderwijskansen in Rotterdam? plaats in het STC in Rotterdam. De CED-Groep en de gemeente Rotterdam organiseren dit samen. Tijdens het plenaire gedeelte laten drie onderwijsexperts hun licht schijnen over het bevorderen van gelijke onderwijskansen, van vve t/m mbo.

De laatste jaren neemt de ongelijkheid in het Nederlandse onderwijs toe. Leerlingen met dezelfde talenten krijgen niet dezelfde kansen op een diploma. Hoe kan dat beter? Rotterdam heeft een jarenlange traditie in het zorgen voor gelijke onderwijskansen. De start hiervan gaat terug naar eind jaren 60 van de vorige eeuw, met het eerste grootstedelijke traject ‘OSM’ (onderwijs en sociaal milieu). Sindsdien is er veel ontwikkeld, maar er blijven ook nieuwe uitdagingen.

Tijdens dit symposium verkennen we de kansen die we al bieden en die we nog kunnen bieden, met kennis vanuit wetenschap, beleid en praktijk.

Afscheid Theo Magito

Theo Magito, onderwijsman in hart en nieren, is vanaf het begin betrokken bij het creëren van gelijke onderwijskansen in Rotterdam. De laatste 19 jaar als directeur en bestuurder van de CED-Groep. Na afloop van dit symposium neemt hij afscheid van het Rotterdamse onderwijs en allen die daarbij betrokken zijn.

Programma

(dagvoorzitter Josine Meurs, hoofd Onderwijs gemeente Rotterdam)
13.00 uur inloop
13.30 uur drie keynotes plenair
15.15 uur rondetafelgesprekken
16.15 uur plenaire afsluiting
17.00 uur afscheidsreceptie Theo Magito

Tijdens het plenaire gedeelte laten drie onderwijsexperts hun licht schijnen over het bevorderen van gelijke onderwijskansen, van vve t/m mbo:
• Monique Vogelzang, Inspecteur-generaal van het onderwijs
• Henriëtte Maassen van den Brink, Voorzitter Onderwijsraad
• Bo Paulle, Onderwijssocioloog Universiteit van Amsterdam

Na de inhoudelijke presentaties is er gelegenheid om, met hapje en drankje, verder te praten over Rotterdamse initiatieven en ervaringen uit te wisselen. Hier doen we inspiratie en nieuwe inzichten op, waarmee we samen verder kunnen in de toekomst.

Wanneer: maandagmiddag 2 oktober
Locatie: Scheepvaart- en Transportcollege Rotterdam, Lloydzaal (bovenste verdieping), Lloydstraat 300, Rotterdam

Inschrijven en meer info

Inschrijven kan via www.cedgroep.nl/onderwijskansen. (Inschrijven voor het symposium en/of de afscheidsreceptie.)
Met vragen en voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke de Klerk

In plaats van een cadeau kunt u ter plaatse een donatie doen aan War Child of SOS Kinderdorpen