Albeda studenten schitteren op de catwalk

Door Sanne van der Most
, 10 juli 2018

Leestijd: 4 minuten
 

Als volleerde modellen lopen ze over de catwalk, aangemoedigd door familie en vrienden. De ene creatie is nog hipper en bijzonderder dan de andere. Op 3 juli vond de 10e editie van de Albeda Beauty en Fashioncollege modeshow plaats in de Rotterdamse Maassilo. Het was een groot succes!

Een beetje zenuwachtig zijn ze wel. Zeker de modellen die als eerste de catwalk op moeten. En de ontwerpers natuurlijk ook, want het is hún creatie die zo meteen voor het eerst aan de buitenwereld wordt getoond. Dan zet de DJ de muziek in en komt het eerst clubje de catwalk op. De show kan beginnen. Het ziet er allemaal zeer professioneel uit. Zowel de kleding als de loopjes van de modellen. 

Afsluiting

De afdeling Mode van Albeda Beauty en Fashioncollege biedt opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4. Studenten met een passie voor mode leren patroontekenen en kleding maken. Het maken van patronen en het naaitechnisch verwerken en bewerken van textiel is een belangrijke schakel in het proces van kledingproductie. Met als doel: mooie producten voor de klant te maken. De modeshow vormt de afsluiting van het studiejaar. 

Geoefend in de gymzaal

Christa Doelman van het Albeda Beauty en Fashioncollege is super trots. ‘Zowel de ontwerpers als de modellen doen het harstikke goed. Ze hebben het afgelopen jaar ook echt keihard gewerkt. Geweldig om te zien wat daar allemaal uit is gekomen. De opleiding is vrij technisch. Deze modeshow is echt bedoeld om de creativiteit van de studenten te waarderen.’ De modellen zijn grotendeels klasgenoten en kennissen van de leerlingen zelf. ‘De afgelopen drie maandagen hebben ze in de gymzaal geoefend met lopen op de catwalk’, zegt Doelman. ‘en dat is echt wel te zien.’

Ook andere opleidingen

Naast studenten van het Beauty en Fashioncollege werken er aan de show ook studenten van andere opleidingen mee. Zo verzorgen studenten van de opleidingen Kappen en Schoonheidsverzorging het haar en de make-up van de modellen. De DJ is een leerling van de opleiding Muzikant/producer. Tijdens de modeshow vindt ook de diplomering plaats en worden nieuwe producten van Het Atelier geshowd; het leerwerkbedrijf van Albeda Beauty en Fashioncollege, gerund door de studenten zelf.

Meest creatieve mini-collectie

Oog voor jong talent was er ook tijdens de modeshow. Tijdens de try-out overdag bepaalde een externe jury bepaald wie de winnaar is van de wedstrijd ‘meest creatieve mini-collectie’. Bij de avondeditie van de modeshow werd die prijs uitgereikt door Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. En de winnaar was: Jhunrigh Emers, met zijn in het oog springende zwart-wit collectie. 

foto: Sanne van der Most

Een reactie plaatsen