KunstPiloot-leerlingen openen eigen expositie in Museum Rotterdam

Door Sanne van der Most
, 8 juli 2019

Leestijd: 4 minuten
 

Lang werkten ze er naar toe en donderdag 4 juli was dan eindelijk de grote dag. Het gezamenlijke kunstwerk van leerlingen van vijf Rotterdamse scholen werd officieel onthuld in Museum Rotterdam. Het is er de hele zomer lang te bewonderen.

Graffiti, collages en een heleboel kleur en inspiratie. In vijf lessen werkten ruim tachtig Rotterdamse leerlingen uit het po, vo, so en sbo aan het kunstwerk. En nu pronkt het in vijf losse panelen, gespannen op metalen frames aan de muur van Museum Rotterdam.

Drijvende kracht

Vakleerkracht en drijvende kracht achter de KunstPiloot, Henriette Vlessing-Koppen, is super trots. Op alle leerlingen die dit maar mooi voor elkaar hebben gekregen én op het eindresultaat. Het kunstwerk krijgt een prominente plek middenin het museum. Maar niet nadat het officieel is aangekondigd door wethouder Said Kasmi van Onderwijs en Cultuur, die speciaal voor de onthulling een bezoek bracht aan het museum.

KunstPiloot opent expositie in Museum Rotterdam

Rechts op de foto: Henriette Vlessing-Koppen, de drijvende kracht achter de KunstPiloot

Bijdrage aan goede doelen

Het kunstwerk is de hele zomer te bekijken in Museum Rotterdam. Daarna krijgt het een mooie plek aan de wand van stichting BOOR, die het schilderij van de KunstPiloot kocht.
Maar dat is niet alles. Met hun kunstwerk leveren de kinderen een bijdrage aan een twee goede doelen. Het geld dat het kunstwerk heeft opgeleverd, gaat naar Stichting Kinderkampen Rotterdam en naar Stichting Big Brothers and Sisters of Rotterdam. Tijdens de officiële presentatie op 4 juli namen representanten van de stichtingen de megagrote cheques in ontvangst.

KunstPiloot opent expositie in Museum Rotterdam

De opbrengst van de kunstwerken gaat naar twee goede doelen voor Rotterdamse kinderen

Cool

Hoe is het om jouw eigen kunstwerk in een echt museum te zien hangen? ‘Heel cool!’ vinden de kunstenaars van OBS het Landje, VSO Herenwaard, SO De Piloot, SBO Cornelis Leeflang en OSG Hugo de Groot. Het idee dat iedereen hun kunstwerk de hele zomer lang kan zien in het museum in het centrum van stad, vinden ze stoer. ‘Ik ga het zeker aan mijn hele familie laten zien’, zegt Anouk uit groep 7 van OBS het Landje.

KunstPiloot opent expositie in Museum Rotterdam

Meer over de KunstPiloot

Hoe kwamen de kunstwerken van de leerlingen tot stand? Je leest er meer over in dit artikel.
En wist je dat leerlingen met de KunstPiloot twee jaar geleden al eens exposeerden in de Kunsthal? Je leest hun verhaal hier terug.

 

foto: Sanne van der Most

Reacties (2)

  • Ik was erbij en heb genoten van al die trotse koppies!!

    8 juli 2019
  • Trots op de jongens mooi dat deze kinderen gesponsord worden.

    8 juli 2019

Een reactie plaatsen