Het ROM stopt!

Rotterdam,
vrijdag, juli 3, 2020
 

In juni verscheen de allerlaatste editie van het Rotterdams Onderwijs Magazine. En in de zomervakantie gaan ook de website en social media accounts offline. Meer dan vier decennia informeerde en inspireerde het ROM Rotterdamse professionals in opvang en onderwijs in tal van artikelen, rubrieken en foto’s. En dat stopt nu. 

In al die tijd ging het ROM door nogal wat ontwikkelingen en werden talloze artikelen geschreven. Journalisten, fotografen, columnisten, illustratoren, redactieleden en vormgevers werkten bevlogen om nieuws, interviews en inzichten te delen. Steeds weer nieuwe lichtingen Rotterdamse docenten deden hun verhaal over hoe scholen en instellingen zich ontwikkelden en elke keer weer nieuwe antwoorden vonden op veranderende tijden. 

Het ROM stopt: we geven het stokje door.

De afgelopen jaren werkte de gemeente Rotterdam aan de opbouw van de site Onderwijs010. Inmiddels vinden veel onderwijsprofessionals uit de stad hun weg naar de site en de bijbehorende social media. Vanaf volgend schooljaar geeft de CED-Groep niet langer het ROM uit. In plaats daarvan gaat de gemeente Onderwijs010 verder uitbouwen – uiteraard in samenwerking met Rotterdammers uit onderwijs en kinderopvang. 

ROM stopt

Het is een spannende, maar ook uitdagende tijd voor het onderwijs. Door de scholensluiting- en heropening, afstandsonderwijs en anderhalvemeterklassen, veranderingen in toetsen en tentaminering moeten leraren snel schakelen en inventief te werk gaan. Juist in zo’n tijd is een sterke beroepsgroep in je eigen stad een goede hulpbron, om te sparren, om snel informatie uit te wisselen, om geïnspireerd te raken en om gewoon met mensen die dat snappen te delen wat je bezig houdt. Je vragen, je suggesties, je adviezen en je twijfels. Hopelijk wordt Onderwijs010 zo’n plek.