Op zoek naar een onderwijsboek? Hier vind je recensies van boeken die collega's lazen.

Wil jij zelf eens een recensie schrijven voor het ROM? Dat kan!
Bekijk het bericht op de Homepagina om te zien welke boeken er liggen te wachten op een recensent.

Auteur: Paula van Manen

In een prettig geschreven boek neemt Paula van Manen ons mee in het perspectief van de docent in een nieuw onderwijsconcept. Paula is docent in het mbo; in de praktijk heet dat leercoach en studieloopbaanbegeleider. Termen die horen bij het onderwijsconcept ‘gepersonaliseerd leren’.

21 januari 2020
Auteur: Claire Boonstra, Claudette de Graaf Bierbrauwer en Nanda Carstens

Het Onderwijsvragenboek is een boek dat aanzet tot nadenken over het onderwijssysteem. De schrijvers nemen je mee op reis. Deel 1 vertelt waar ons onderwijssysteem vandaan komt. Toen ik dit las kreeg ik ook het gevoel dat er iets moet veranderen.

Auteur: Ester Erdtsieck-Blaaser

Jij kan het ook! is een laagdrempelig boek met 24 zeer concrete lessen van onder- tot bovenbouw. Deze lessen zijn tot in detail uitgewerkt. Je kunt er direct mee aan de slag.

19 december 2019
Auteur: Hans Hoornstra, Wijnand van Lieshout

Woow dit boek is een echte aanrader! Het zorgt voor emoties als verwondering, herkenning, enthousiasme, blijdschap maar ook angst. Het geeft een andere kijk op de waarde van kennisoverdracht, digitalisering en onderwijs.

4 december 2019
Auteur: Joke Hermes, Roel van Goor, Machteld de Jong

Dit studieboek is bedoeld voor (toekomstige) professionals die werken met jongeren. Er wordt uitgebreid ingegaan op o.a. invloed van gezin, cultuur en vriendschap. Er is door de auteurs uitvoerig onderzoek gedaan en de onderwerpen worden gedetailleerd beschreven.

4 december 2019
Auteur: Dylan William

In het boek ‘Cijfers geven werkt niet’ wordt uitgelegd wat formatieve evaluatie is. Het is een evaluatie die ervoor zorgt dat de educatieve beslissingen van leraren, leerlingen en hun leeftijdsgenoten verbeteren.

4 december 2019
Auteur: Simone van Dijk

Het boek ‘Meester in de klas’ is een handboek voor zowel de startende als de ervaren leerkracht. Het boek geeft veel praktische voorbeelden die meteen toepasbaar zijn in de klas.

Auteur: Carel de Vries

In het onderwijs wordt de werkdruk als zeer hoog ervaren. Des te meer reden om te investeren in timemanagement. Helaas wordt dit vaak uitgesteld doordat andere ‘prioriteiten’ om aandacht schreeuwen.

Auteur: Eva Naaijkens

Dit boek gaat over een kwaliteitsaanpak voor basisscholen. De auteurs leggen uit hoe je de werkdruk in je school kunt verlagen en hoe je daardoor ruimte krijgt om je vakmanschap te ontwikkelen.

26 november 2019
Auteur: Formula Games

Spelenderwijs aan de slag met rekenen? Formula is een educatief kaartspel. Het is overzichtelijk en stimuleert spelenderwijs de rekenvaardigheid van iedere speler. Het spel is goed inzetbaar naast je rekenmethode, tijdens een (groepsdoorbroken) rekencircuit of inloop in je klas.

Pagina's