Bliksemstart

3 maart 2020
 
Auteur: Paul Bambrick-Santoyo (vertaald en bewerkt door Robert Jacobs en Swaan Smit)

Bliksemstart is een fijn hulpboek voor de startende leerkracht, de zij-instromer en een handig naslagwerk voor de ervaren leerkracht. Dit boek bestaat uit 5 fasen, beginnend bij de basis en werkend naar verfijnde technieken.

Dit boek helpt je om heel gericht te werken aan je leerkrachtvaardigheden. Elke fase van het boek begint met een zelftest. Deze test bestaat uit stellingen over didactiek en klassenmanagement, die je met ja of nee beantwoordt. Zo kun je aangeven waar je tegenaan loopt. Vervolgens geeft het een verwijzing naar een ontwikkelpunt: je krijgt een uitdaging én suggesties om actiestappen te ondernemen om meer competent te worden. Hierna vind je reflectievragen die je jezelf achteraf kunt stellen, zodat je kuntchecken hoe het proces voor jou is verlopen. 

'Hoe kan ik checken of mijn lesdoel is bereikt?' Of: 'Hoe leid ik een groepsgesprek?'
Dit zijn vragen waar iedere leerkracht, ervaren of niet, nog wel eens tegenaan loopt. Naar mijn mening zou dit boek bij iedere leerkracht in de klas moeten staan, zodat je direct en op korte termijn antwoord krijgt op de vraag: 'Waar sta ik?'


Recensent

Natasja de Vrind werkt als leerkracht in het basisonderwijs in Delft en Den Haag.

Biksemstart

Lees hier meer over het boek.
 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen